Webinar από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο για την προστασία του κλίματος

Το εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικό Σεμινάριο από τον κύκλο του προγράμματος Young Energy Europe θα πραγματοποιηθεί στις 08.04.20

Δελτίο Τύπου

Το εισαγωγικό σεμινάριο σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή και την Προστασία του Κλίματος, από τη σειρά των σεμιναρίων του προγράμματος Young Energy Europe, προσφέρει δωρεάν, μέσω διαδικτύου, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία  #DigitalSolidarityGR του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το σεμινάριο προσφέρεται διαδικτυακά ως webinar και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Απριλίου και ώρα 15:00 – 17:00. Για τη συμμετοχή απαιτείται η ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο (τουλάχιστον ADSL) και ένα smartphone ή τάμπλετ (Android ή iOS) ή ένας προσωπικός υπολογιστής με κάμερα και μικρόφωνο.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν στην αγορά λόγω του κορωνοϊού, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο ενεργοποιεί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, επιμένοντας στην προστασία του κλίματος, ζήτημα το οποίο θα συνεχίσει να απασχολεί την κοινωνία και την οικονομία, ανεξάρτητα από τα σοβαρότατα θέματα, που προκαλούνται στη δημόσια υγεία από τον Covid-19.

Το δίωρο εισαγωγικό σεμινάριο περιλαμβάνει την ακόλουθη θεματολογία:
  • Τι σημαίνει Κλιματική Αλλαγή και κατά πόσο επηρεάζεται από ανθρώπινες παρεμβάσεις;
  • Ποιες είναι οι διεθνείς και εθνικές πρωτοβουλίες για την Προστασία του Κλίματος;
  • Πόσο σημαντική είναι η Προστασία του Κλίματος για την επιχείρηση;
  • Τι μπορούμε να κάνουμε σε προσωπικό επίπεδο;

Η πρόσβαση στην εικονική τάξη γίνεται κατόπιν προηγούμενης δήλωσης και αποδοχής αυτής, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη συμμετοχή στο σεμινάριο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Young Energy Europe προσφέρει μια μετεκπαίδευση σε νέες και νέους εργαζόμενους από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες στα θέματα της εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων. Οι μελλοντικοί Energy Scouts αποκοτούν τις γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να συμβάλλουν στη μείωση του ενεργειακού κόστους και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της επιχείρησης, στην οποία εργάζονται. 

Το πρόγραμμα Young Energy Europe εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI), χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας της Γερμανίας (BMU) και συντονίζεται από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK). 

Το προσφερόμενο εισαγωγικό σεμινάριο για την προστασία του κλίματος απευθύνεται σε εργαζόμενους από διάφορους κλάδους και επαγγέλματα, από τους οποίους δεν απαιτείται να έχουν ειδικές γνώσεις σε θέματα Προστασία του Κλίματος και Κλιματικής Αλλαγής. Το κέντρο βάρους του σεμιναρίου είναι να αποτυπώσει τη σημασία που έχει η ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και να τονίσει τη  δυνατότητα  συμμετοχής και τον ρόλο του κάθε εργαζόμενου σε αυτό.

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου επιχειρεί να προσεγγίσει τους παρακάτω εκπαιδευτικούς στόχους:
  • Κατανόηση των βασικών εννοιών: Κλίμα, Κλιματική Αλλαγή και Προστασία του Κλίματος
  • Σημασία της Προστασίας του Κλίματος για τον άνθρωπο και την οικονομία τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο
  • Ευαισθητοποίηση για τη σημασία της προσωπικής συνδρομής, ειδικά στον χώρο εργασίας

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 06.04.2020 στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου www.german-chamber.gr στην ενότητα εκδηλώσεις ή πατώντας εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στο Τμήμα Εκπαίδευσης του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο τηλ.: 210 64 19 036, E-Mail: young-energy-europe@ahk.com.gr.

Πηγή εικόνας και άρθρου: Από Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ