Ο Όμιλος Up στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Όμιλος Up πήρε μέρος στον αυθεντικό Μαραθώνιο το περασμένο Σαββατοκύριακο με  δύο δρομείς που… έκαναν τη διαφορά! Ήταν αρκετά «τρελοί» για να τρέξουν για πρώτη φορά σε μαραθώνιο στην Αθήνα, αλλά και αρκετά ευγενικοί για να μας απαντήσουν σε μερικές ερωτήσεις!

Ας γνωρίσουμε τα… «θηρία»

Ονομάζομαι Xavier και εργάζομαι στον Όμιλο της Up για πάνω από 20 χρόνια!  Είμαι υπεύθυνος για την πλατφόρμα δοκιμών IT καθώς και για την πιστοποίηση προϊόντων. Άρχισα να τρέχω πριν από 5 χρόνια, έχοντας ήδη ολοκληρώσει πολλούς μισούς ημιμαραθώνιους (Λισαβόνα, Τελ Αβίβ, Μαρακές,Παρίσι, κ.ο.κ.)

Xavier Manzano

Ονομάζομαι Jose. Είμαι Project Manager στον Όμιλο Up και έχω μια ξεχωριστή ιστορία αγάπης για την ελληνική θυγατρική μας: Είχα την ευθύνη για το project της κάρτας go for EAT σε συνεργασία πάντα με την ομάδα της Up Hellas. Τότε ήταν που αποφάσισα ότι θα επισκεφθώ την Αθήνα για να τρέξω στον Μαραθώνιο.

José Martins Torres 

Παιδιά, ήρθατε στην Αθήνα για τον πρώτο σας Μαραθώνιο; Αλήθεια τώρα;

Xavier: Ο Μαραθώνιος της Αθήνας θεωρείται προφανώς ως ο αυθεντικός, ο πρώτος στην ιστορία. Αυτό το στοιχείο από μόνο του είναι ιστορικό και συμβολικό.

Επίσης, πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είχα ξανά επισκεφθεί την Αθήνα ή την Ελλάδα γενικότερα στο παρελθόν. Ο συνδυασμός της συμμετοχής μου στο Μαραθώνιο με την επίσκεψή μου για πρώτη φορά, είναι μια μοναδική εμπειρία.

Jose: Ο Xavier, του αρέσει να είναι πάντα τόσο ρομαντικός. Η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή: Όταν επέστρεψα από την Αθήνα, είχα ήδη δηλώσει συμμετοχή ως Up! 

Προπονηθήκατε πριν έρθετε;

Xavier:  Για σχεδόν 3 μήνες έκανα προετοιμασία, που βασιζόταν σε μεγάλες διαδρομές μεταξύ 15 και 25 χιλιομέτρων αλλά και μικρότερες αποστάσεις με μεγαλύτερη ένταση. Τρεις φορές την εβδομάδα πήγαινα για τρέξιμο, καλύπτοντας περίπου 45 χιλιόμετρα .

Το καλύτερο όμως είναι ότι αποφασίσαμε με τον Jose να τρέχουμε μαζί, κάτι που μας βοήθησε πολύ και μας έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο.

Jose: Ναι, είναι πάντα πολύ πιο εύκολο όταν είσαι με παρέα. Τρέξαμε μαζί κοντά στα 450 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μας! Δεν ήταν πάντα εύκολο, αλλά όταν έχεις κίνητρο και ο ένας βοηθάει τον άλλο, τότε δεν τα παρατάς.

Ας μιλήσουμε για τον αγώνα

Jose: Η πορεία που διανύσαμε ήταν για εμένα μια πραγματική ανακάλυψη!

Στα πιο δύσκολα σημεία  της διαδρομής, έπρεπε να βάλω τα δυνατά μου και ειλικρινά κατάφερα να ξεπεράσω τα όριά μου, χάρη και στη βοήθεια των ανθρώπων κατά μήκος του δρόμου (ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους).

Xavier: Η διαδρομή είναι σχετικά δύσκολη, καθώς είναι απότομη για σχεδόν 20 χιλιόμετρα (μέχρι περίπου το 32ο χιλιόμετρο). Όσο για μένα, ήταν… οδυνηρό διότι πάθαινα όλο και περισσότερες κράμπες στους μηρούς μου. Παρ ‘όλα αυτά, κατάφερα να τερματίσω, γιατί απλά δεν μπορούσα να τα παρατήσω. Φυσικά με βοήθησε και ο Χοσέ που μου φώναζε διαρκώς «Σκέψου κάτι ωραίο , κάτι που θα σου δώσει το κίνητρο για να τερματίσεις».

Και έκανα ακριβώς αυτό, τα κατάφερα!

Η γραμμή του τερματισμού και τα συναισθήματα

Jose: Ο κύριος στόχος μου ήταν να δω τη γραμμή του τερματισμού και τον πέτυχα!

Το συναίσθημα στα τελευταία 500 μέτρα ήταν απίστευτο. Υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι στους δρόμους που φώναζαν και μας ενθάρρυναν. Μπορούσα να αισθανθώ την ενέργεια τους, τη χαρά των άλλων δρομέων που γνώριζαν ότι θα τερματίσουν… Άρχισα να σκέφτομαι την οικογένειά μου και τους γιους μου, για το ότι  ήθελα να είναι υπερήφανοι για τον μπαμπά τους που θα τους φέρει πίσω το μετάλλιο.

Όταν συνειδητοποίησα ότι το είχα καταφέρει… Ας πούμε ότι είμαι πολύ συναισθηματικός. 

Xavier: Το τέλος του μαραθωνίου ήταν απίστευτο.  Ο κόσμος κατά μήκος του δρόμου μας παρακινούσε και μου έδινε ένα δυνατό κίνητρο.

Και ξαφνικά… το σημάδι των 250 μέτρων, βλέπω τελικά το εκπληκτικό, ιστορικό και όμορφο Παναθηναϊκό Στάδιο. Υπήρχαν τόσα συναισθήματα και σκέψεις που περνούσαν από το μυαλό μου:  Η υπερηφάνεια πήρε τη θέση του πόνου και μετά σειρά είχε η… ευτυχία. Ήταν απλά εκπληκτικό! 

Και τώρα, μπορώ τελικά να πω, με ένα μετάλλιο γύρω από το λαιμό μου, ότι είναι μία τεράστια ευχαρίστηση να καταφέρνεις να ξεπερνάς τον εαυτό σου και τα όρια σου. Τα κατάφερα, το έκανα.  

Πηγή εικόνας και άρθρου: 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ