Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: #TaxForumSeries Roundtable Discussion I Tax Administration Digital Transformation: Challenges & Opportunities

Διαβάστε όσα συζητήθηκαν στο TaxForumSeries Roundtable Discussion I

Δελτίο Τύπου

«Η πανδημία του κορονοϊού αποτέλεσε έναν επιταχυντή εμπνεύσεων, αλλαγών και μεταρρυθμίσεων καθώς μέσα σε λίγες μέρες έγιναν μεγάλα και δύσκολα βήματα». Αυτό δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, στο πρώτο TaxForumSeries Roundtable Discussion I, στο πλαίσιο των ψηφιακών εκδηλώσεων με τον τίτλο AmChamGR Digital Talks & Events που πραγματοποιεί το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
 
Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή, οι ψηφιακές μεταρρυθμίσεις είναι μια αναγκαιότητα για την προστασία, την ασφάλεια αλλά και για την επιβίωση μας και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το 80% των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ είναι ήδη ψηφιακό. Ο κ. Πιτσιλής υπογράμμισε την αναγκαιότητα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και πως αυτή παραμένει στην κορωνίδα της ψηφιακής μεταρρύθμισης, ενώ αυτή την περίοδο επεξεργάζεται το σχέδιο της απόφασης για την άμεση έναρξη της.
 
Ο Γεώργιος Νικολάου, BoD  Member, Athenian Brewery, αναφερόμενος στο σύστημα MyData, τόνισε την αναγκαιότητα της διασύνδεσης των συστημάτων, όπως και το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει μια δήλωση του ΦΠΑ.
 
Όπως υποστήριξε ο Πάνος Δαβέρος, Τax & Customs Group Director, Hellenic Petroleum, είναι σκόπιμο να προβλεφθεί ένα ικανό χρονικό διάστημα σχεδιασμού και πιλοτικής εφαρμογής, περιλαμβάνοντας το πλήρες κλείσιμο μιας ετήσιας διαχειριστικής περιόδου, όπως επίσης και να ρυθμιστούν θέματα διαφύλαξης των λογιστικών αρχείων.
 
Ο Άγγελος Μπένος, Tax Partner, PwC Greece, αναφέρθηκε αναλυτικά στο παράδειγμα του Making Tax Digital του Ηνωμένου Βασιλείου και όπως δήλωσε: «σαν εταιρίες καλούμαστε, μέσα από μια συνεργατική διαδικασία, να μπούμε στη λογική λύνω προβλήματα και όχι μόνο αναδεικνύω προβλήματα».
 
Η Γεωργία Σταματέλου, Partner, Head of Tax & Legal, KPMG, εξήγησε το πόσο σημαντική είναι η σωστή χρήση της συλλογής στοιχείων αλλά και η σωστή αξιοποίηση αυτών με ασφαλή τρόπο μέσα και από το κατάλληλο και καταρτισμένο δυναμικό.
 
Ο Πρόεδρος της Φορολογικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σταύρος Κώστας, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας που απαιτείται για να ενισχυθεί η λειτουργία του φορολογικού συστήματος με πρόσθετα εργαλεία σύνθετης τεχνολογίας για την αποτελεσματικότητα τη διαφάνεια αλλά και την ανταγωνιστικότητα.
 
Τη συζήτηση συντόνισε ο Ιωάννης Σταυρόπουλος, Managing Partner, Stavropoulos & Partners Law Office.

Για να δείτε τη μαγνητοσκόπηση της συζήτησης TaxForumSeries Roundtable Discussion I πατήστε ΕΔΩ: https://cutt.ly/MyFqYIZ
                                         
ΧΟΡΗΓΟΙ: KPMG, PWC, STAVROPOULOS & PARTNERS LAW OFFICE 

ΜEDIA PARTNERS: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Naftemporiki.gr

Πηγή εικόνας και άρθρου: Από Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ