Youbehero: H Πνοή Αγάπης χρειάζεται την στήριξή σου!

Η Πνοή Αγάπης είναι ο Σύλλογος (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) Εθελοντών Κοινωνικής & Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο και των Οικογενειών τους

Δελτίο Τύπου

H Πνοή Αγάπης χρειάζεται την στήριξή σου! Για κάλυψη εξόδων των δύο Ξενώνων του Συλλόγου χρειάζονται 500€. Μέχρι τώρα έχουμε συλλέξει 62,99€ και υπολείπονται άλλα 437,01€. Κάνε τις αγορές σου μέσα από το YouBeHero και δες τον κόσμο να αλλάζει. Εξαιτίας σου!


Περιγραφή οργάνωσης – ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ

Η Πνοή Αγάπης είναι ο Σύλλογος (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) Εθελοντών Κοινωνικής & Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο και των Οικογενειών τους. Με ισχυρή πνοή κρατά την πόρτα πάντα ανοιχτή και προσφέρει ελπίδα, χαμόγελο, στήριξη και αγάπη.

Η Αρχή

Η ανιδιοτελής προσφορά και το σπουδαίο πνεύμα του εθελοντισμού είναι το έναυσμα. Έτσι το 2009 άνθρωποι συναφών ειδικοτήτων ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας το Σύλλογο Πνοή Αγάπης με στόχο την κοινωνική και συναισθηματική στήριξη σε ασθενείς με καρκίνο, αλλά και τις οικογένειές τους. Το έργο τους, μεγαλόπνοο, δεν σταματά εκεί. Η δημιουργία Ξενώνα Φιλοξενίας για τους ανθρώπους που χρειάζονται θεραπεία, αλλά και του συνοδούς τους είναι από τα πρώτα και βασικά οράματα του Συλλόγου. Έτσι, με σταθερά βήματα και με την συνδρομή ανθρώπων που πιστεύουν στην ιδέα, το 2013 ο πρώτος Ξενώνας «Ιωάννης Δ. Κριτικός» είναι γεγονός, ενώ ακολουθεί το 2017 η δημιουργία του δεύτερου Ξενώνα «Ελισάβετ Φωτεινέλλη Κριτικού». Με γνώμονα, λοιπόν, την αγάπη, το όραμα δεν σταματά ποτέ και αγκαλιάζει όσους έχουν ανάγκη και έρχονται από όλη την Ελλάδα.

Το όραμα

Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» είναι το σημείο εκκίνησης και ένωσης ανθρώπων ποικίλων ειδικοτήτων στην Πνοή Αγάπης. Οι εθελοντές του συλλόγου, όπως οικονομολόγοι, νομικοί, νοσοκόμοι, γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, προσφέρουν τη γνώση, αλλά και την εμπειρία τους. Στέκονται δίπλα στους ασθενείς και τους οικείους τους από την διάγνωση του καρκίνου και περπατούν μαζί τους κατά το θεραπευτικό πρόγραμμα, αλλά και τα αποτελέσματά του. Ο Σύλλογος Πνοή Αγάπης, προσπαθεί και δημιουργεί τις κατάλληλες δομές, λαμβάνοντας υπόψιν τις προσωπικές ανάγκες του ατόμου. Στέκεται πιστός σύμμαχος δίπλα στην οικογένεια με κύριο μέλημα την ανακούφιση και την αποφόρτιση.

Οι Ξενώνες

Στόχος εξαρχής ήταν η ίδρυση των καταλυμάτων που θα υποδέχονταν ασθενείς με καρκίνο ή/και συνοδούς που έρχονται από όλη τη χώρα για να υποβληθούν σε θεραπεία, στα ογκολογικά νοσοκομεία της Αττικής. Με τις σπουδαίες δωρεές της Ελισάβετ Φωτεινέλλη – Κριτικού, οι δυο ξενώνες είναι πραγματικότητα. Οι χώροι είναι υπέροχα διαμορφωμένοι και εξοπλισμένοι, παρέχοντας πάνω από όλα ‘ζεστασιά’.

Ξενώνας Ιωάννης Δ. Κριτικός: Η λειτουργία του ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2013 και βρίσκεται κοντά στο Νοσοκομείο «ο Άγιος Σάββας» στην Αθήνα. Δύο όροφοι στεγάζουν 9 δίκλινα δωμάτια, 3 μπάνια ανά όροφο, 2 κοινόχρηστες κουζίνες και καθιστικό. Το κτίριο είναι με προδιαγραφές για άτομα με ειδικές ανάγκες. Επιπλέον, υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές, είδη εστίασης καθώς και ιματισμό για έκτακτες εισαγωγές.

Ξενώνας Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού: To 2017 ο δεύτερος ξενώνας ανοίγει τις πόρτες του σε ένα νεοκλασσικό κτίριο στην Αθήνα, (στο οποίο στεγάζονται και τα γραφεία του Συλλόγου). Σε συνέχεια του πρώτου, και το δεύτερο κατάλυμα είναι εξοπλισμένο για να καλύψει όλες τις βασικές ανάγκες των ασθενών ή/και των συνοδών τους. Συνολικά τέσσερις όροφοι στεγάζουν τα δωμάτια φιλοξενίας, τα οποία είναι δίκλινα με ατομικό WC. Επιπροσθέτως, ο επισκέπτης θα βρει μια πλήρως εξοπλισμένη κοινόχρηστη κουζίνα σε κάθε όροφο, καθιστικό με τηλεόραση και δίκτυο wi-fi. Ο αριθμός των δωματίων είναι 12 και μπορεί να προσφέρει φιλοξενία σε 28 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώροι συναντήσεων και αναψυχής είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, αφού εκεί αναπτύσσονται τα πολύπλευρα ψυχοκοινωνικά προγράμματα της Πνοής Αγάπης.

Πηγή εικόνας και άρθρου: 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ