Μαζί για το Παιδί: Η προστασία των παιδιών, είναι ευθύνη όλων μας

Η ενημέρωση είναι η καλύτερη πρόληψη και τρόπος αντιμετώπισης και αποτροπής όλων των ειδών εκφοβισμού

Δελτίο Τύπου

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αγκαλιάζει και στηρίζει την πρωτοβουλία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για τη δημιουργία του «Οδηγού πρωτογενούς πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας» με στόχο την ευαισθητοποίηση των Ενήλικων Στελεχών του Σ.Ε.Π. πάνω στο θέμα της βίας και του εκφοβισμού και την παροχή γνώσης για το τι είναι βία και εκφοβισμός.

Η ενημέρωση είναι η καλύτερη πρόληψη και τρόπος αντιμετώπισης και αποτροπής όλων των ειδών εκφοβισμού. Το έντυπο αυτό είναι ένας αναλυτικός  οδηγός και αναπόσπαστο κομμάτι ενημέρωσης για κάθε παιδί και νέο για την προστασία του από όλες τις μορφές σωματικής, ψυχολογικής και συναισθηματικής βίας. Ένα παιδί υποψιασμένο είναι η πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι σε άσχημα και κακόβουλα φαινόμενα. Στην  Ένωση «Μαζί για το Παιδί», ενισχύουμε έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία προσφέροντας τη στήριξη ειδικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε παιδί και νέο που νιώθει την ανάγκη να μιλήσει, μέσω της Πανελλαδικής Συμβουλευτικής Γραμμής 115 25.

Στην τηλεφωνική γραμμή 11525, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί απαντούν σε κάθε περίπτωση και δίνουν λύσεις όπου υπάρχει ανάγκη.  Όλοι μαζί  προωθούμε την ευημερία  και προστασία των παιδιών από κάθε μορφή βίας. Το ενημερωτικό αυτό έντυπο πρόκειται να  αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για γονείς, εκπαιδευτικούς και εθελοντές που έρχονται σε επαφή με ανηλίκους. Η φιλοσοφία στην οποία παραμένει πιστή η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» από το 1996 έως σήμερα είναι το «Ισχύς εν τη Ενώσει» και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.  

Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που έχουμε στο πλευρό μας το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Συντάσσουμε τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας για τα παιδιά, γιατί αυτά είναι το παρόν και το μέλλον, αλλά και ο λόγος ύπαρξης μας.   


Πηγή εικόνας και άρθρου: 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ