Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: 319 οι B2B επαφές Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών στο Hellenic-German Virtual Business Forum

Στο e-Business-Forum συμμετείχαν συνολικά 254 επιχειρηματίες και εκπρόσωποι οργανισμών και φορέων της αγοράς

Δελτίο Τύπου

Με 319 πολλά υποσχόμενες Β2Β επαφές μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τετραήμερης ψηφιακής εκδήλωσης επιχειρηματικής δικτύωσης, με τίτλο “Hellenic-German Virtual Business Forum – Virtual B2B Meetings in Energy, Renewables, Environmental Technologies and Innovation”, που συνδιοργάνωσαν το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας Βερολίνου και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στο e-Business-Forum, οι εργασίες του οποίου έλαβαν χώρα από 2 έως 5 Ιουνίου, συμμετείχαν συνολικά 254 επιχειρηματίες και εκπρόσωποι οργανισμών και φορέων της αγοράς, εκ των οποίων 97 από τη Γερμανία και 156 από την Ελλάδα. 

Οι virtual Β2Β επαφές πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 157 συμμετεχόντων, ενώ τα αποτελέσματά τους θα φανούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθότι για πολλές από τις συναντήσεις θα δοθεί συνέχεια απευθείας από τους συμμετέχοντες σε αυτές. Στο επίκεντρο των διερευνητικών επαφών βρέθηκαν οι τομείς της ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των περιβαλλοντικών τεχνολογιών και της καινοτομίας.

Υπενθυμίζεται ότι την έναρξη, της εκδήλωσης χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, o Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων της Ένωσης Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), Dr. Volker Treier και ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Μαραγκός, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξης Πατέλης.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι, το “Hellenic-German Virtual Business Forum – Virtual B2B Meetings in Energy, Renewables, Environmental Technologies and Innovation”, αποτέλεσε συνέχεια του επιτυχημένου «Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ – Όραμα και ευκαιρίες επενδύσεων», που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μάρτιου στο Βερολίνο, μετά από πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ.

Οι virtual Β2B επαφές του τετραήμερου e-forum έλαβαν χώρα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που αναπτύχθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό, ενώ η δράση υποστηρίχθηκε τεχνολογικά από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Enterprise Europe Network.

Πληροφορίες καθώς και το σχετικό φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό διατίθενται στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr, στην ενότητα εκδηλώσεις. 

Πηγή άρθρου: Από Δελτίο Τύπου
Πηγή εικόνας: https://www.epixeiro.gr/article/189996

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ