Η EY συμμετείχε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στην πώληση του ανθρακούχου νερού Δουμπιά

H συμφωνία αγοραπωλησίας μετοχών, υπεγράφη την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Δελτίο Τύπου

Με τη συμβολή της EY Ελλάδος υπεγράφη την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, η συμφωνία αγοραπωλησίας μετοχών της εταιρείας φυσικού μεταλλικού νερού «ΔΟΥΜΠΙΑ-ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε.». Η ΕΥ ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος πώλησης κατά τη συναλλαγή, η οποία ολοκληρώθηκε έπειτα από ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αγοραστή. 

Η συμφωνία προβλέπει την αγοραπωλησία μετοχών μεταξύ της «ΨΥΓΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΛΙΑΦΑ Α.Ε.», εταιρείας συμφερόντων του Ομίλου «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε.», και της «Οινοποιία Ε. Μαλαματίνας & Υιός ΑΕΒΕ», για την πώληση του 77,9% των μετοχών της «ΔΟΥΜΠΙΑ-ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε.». Σημειώνεται ότι η «ΜΕΛΛΙΟΣ Εταιρία Δικηγόρων» ενήργησε ως νομικός σύμβουλος της «Οινοποιία Ε. Μαλαματίνας & Υιός ΑΕΒΕ», καθ’ όλη τη διαδικασία πώλησης, καθώς και την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο κος Ζηνόβιος Χρηστίδης, Associate Partner στο Τμήμα Χρηματοοικονομικών Συμβούλων και Υποστήριξης Συναλλαγών της EY Ελλάδος, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας πώλησης του ανθρακούχου νερού Δουμπιά, η οποία ολοκληρώθηκε σε μία ιδιαιτέρως απαιτητική οικονομική συγκυρία. Το ενδιαφέρον για την απόκτηση της εταιρείας και η γενικότερη κινητικότητα των Ελλήνων επιχειρηματιών, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αποτελούν ενθαρρυντική εξέλιξη για την ελληνική αγορά. Η συμφωνία δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά του ανθρακούχου νερού, μία εξαιρετικά δυναμική αγορά, με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές στο μέλλον. Θα ήθελα, με τη σειρά μου, να συγχαρώ τις ομάδες που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας». 

Πηγή εικόνας και άρθρου: Από Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ