Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Ημερίδα με θέμα την Εξοικονόμηση Ενέργειας και τις ΑΠΕ, στον κλάδο του Τουρισμού – Β2Β επαφές με οκτώ γερμανικές επιχειρήσεις

Η ψηφιακή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Δελτίο Τύπου

Δεκάδες ψηφιακές Β2Β συναντήσεις μεταξύ οκτώ γερμανικών και ελληνικών εταιριών θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο ψηφιακής ημερίδας με θέμα: “Εξοικονόμηση Ενέργειας και ΑΠΕ στον κλάδο του Τουρισμού”, που  διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή καταξιωμένων ειδικών από τον χώρο της οικονομίας, της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιστημών της Ελλάδας και της Γερμανίας, 
 
Η ημερίδα αποτελεί μέρος της ψηφιακής επιχειρηματικής αποστολής, που διενεργείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.
 
Κατά τη διάρκεια της ψηφιακής ημερίδας, στο πλαίσιο της οποίας θα μιλήσει ο Υφυπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμος Θωμάς, εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές πρόκειται να αναλύσουν το ισχύον θεσμικό πλαίσιο καθώς και τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης των σχετικών τεχνολογιών στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόριος Τάσιος, θα αναφερθεί στην οπτική και προοπτική των τουριστικών επιχειρήσεων κατά την επανεκκίνηση του κλάδου στην εποχή του COVID-19.

Οι γερμανικές εταιρίες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, όπως καινοτόμες τεχνολογίες για τη χρήση ηλιακής ενέργειας για θέρμανση και ψύξη καθώς και συστήματα φωτισμού LED και συστήματα εξαερισμού, που συνδυάζουν τη μείωση ενεργειακής κατανάλωσης και τη διαχείριση υγιεινής του χώρου, καθώς συμβάλλουν στην εξάλειψη μικροβίων και βακτηριδίων. 
 
Παράλληλα, τις επόμενες δύο μέρες, όπως προαναφέρθηκε, θα πραγματοποιηθούν ατομικές, ψηφιακές B2B συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των οκτώ γερμανικών και ελληνικών εταιριών. Τα προφίλ των γερμανικών επιχειρήσεων, που μετέχουν στην ψηφιακή επιχειρηματική αποστολή, φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου, στην ενότητα εκδηλώσεις. Οι ελληνικές εταιρίες, που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή στις B2B συναντήσεις, μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα ενδιαφέροντος, αναρτημένη στην ιστοσελίδα, μέχρι τις 17 Ιουνίου 2020.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια αγορά Εξοικονόμησης Ενέργειας και ΑΠΕ, διαθέτει τεράστιες υποδομές και σημαντική τεχνογνωσία, στοιχεία που κάνουν αυτή την αποστολή εξαιρετικά εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα, το πρόγραμμα και τη δήλωση συμμετοχής, η οποία είναι απαραίτητη, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ενότητα εκδηλώσεις: www.german-chamber.gr ή να επικοινωνήσει στο τηλ. 2310 32 77 33/-34, E-Mail: ahkthess@ahk.com.gr.

Πηγή εικόνας και άρθρου: Από Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ