Youbehero: Καλώς όρισες RSF Hellas!

H «RSF HELLAS Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών και Διάσωσης» είναι σύλλογος, ιδρύθηκε το 2004 και εδρεύει στο Μοσχάτο Αττικής

Δελτίο Τύπου

Περιγραφή οργάνωσης

RSF Hellas

H «RSF HELLAS Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών και Διάσωσης» είναι σύλλογος, ιδρύθηκε το 2004 και εδρεύει στο Μοσχάτο Αττικής. Πρόκειται για έναν σύλλογο, ο οποίος απαρτίζεται αποκλειστικά από εθελοντές και περιλαμβάνει Νοσηλευτές, Γιατρούς, Φυσιοθεραπευτές, Πιστοποιημένους Παρόχους Πρώτων Βοηθειών, καθώς και απλούς εθελοντές από όλη την Αττική.

Η RSF Hellas, πραγματοποιεί εκπαιδευτικά και εξειδικευμένα προγράμματα: Α’ Βοηθειών, Bleeding Control,  Εκπαίδευση TECC for Civilian First Care Provider καθώς και Προγράμματα Εκπαιδεύσεων “Πολίτης για την Ζωή” και “Επικοινωνώντας”. Αξίζει να σημειωθεί, πως όλα τα σεμινάρια υλοποιούνται δωρεάν, από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του συλλόγου, ώστε κάθε πολίτης να είναι ενημερωμένος και ικανός να προσφέρει τις δεξιότητές του σε περιπτώσεις που θεωρείται αναγκαίο.

Από το 2015 είναι ο μοναδικός πιστοποιημένος κατά ISO εθελοντικός φορέας στην Ελλάδα. Χάρις αυτής της ιδιότητας, αναλαμβάνει την κάλυψη εκδηλώσεων, ποικίλων ειδών, όπως πολιτιστικών, αθλητικών, μουσικών  και άλλων εκδηλώσεων. Συνεπώς, κάθε άνθρωπος που συμμετέχει ή παρευρίσκεται σε οποιοδήποτε κοινωνικό δρώμενο το οποίο έχει αναλάβει η RSF Hellas, μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, καθώς η ομάδα της, εξοπλίζει το χώρο και παρέχει βοήθεια σε όποιον τη χρειαστεί. Φυσικά, πρόκειται για ένα σύλλογο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, διότι σκοπός του είναι η διάσωση κάθε ζωής.

Η ιστορία της

Η συγκεκριμένη οργάνωση, αρχικά λειτουργούσε από το 2004, ως αυτόνομη ομάδα, υπό τη ονομασία ¨Εθελοντική Ομάδα Πρώτων Βοηθειών Κένταυρος¨, όμως έπειτα από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, το 2007, η ομάδα αναδιοργανώθηκε και επαναπροσδιορίστηκε, αλλάζοντας την επωνυμία της. Ως αποτέλεσμα προκύπτει, από το 2011, ο σύλλογος RSF Hellas, ο οποίος πλέον διαθέτει αναγνώριση από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Παράλληλα, είναι πιστοποιημένη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ από το 2019, είναι μέλος στον INSARAG(International Search and Rescue Advisory Group)των Ηνωμένων Εθνών.

Η RSF Hellas, μέσω αυτής της αναγνώρισης, καθίσταται ως διεθνώς αναγνωρισμένη εθελοντική οργάνωση με αποτέλεσμα να ακολουθεί τη μεθοδολογία για διεθνή συντονισμό ανταπόκρισης έπειτα από σεισμούς και κατεδαφίσεις κτιρίων. Αξίζει να σημειωθεί, πως λειτουργεί και ως ένα αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό κέντρο, του ¨Emergency Care & Safety Institute¨, μέσω του οποίου πιστοποιούνται οι εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών. Το έργο της RSF Hellas, από τη στιγμή της δημιουργίας της είναι ιδιαίτερα σπουδαίο, αλλά επίσης, διαδίδει τις τεχνικές και τις γνώσεις της μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων αφιλοκερδώς, σε ανθρώπους που θέλουν να μάθουν Πρώτες Βοήθειες. Φυσικά, συνεργάζονται με ευυπόληπτους χορηγούς και υποστηρικτές (κρατικούς ή ιδιωτικούς) οι οποίοι, από τις απαρχές του συλλόγου τον στηρίζουν έμπρακτα, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει με συνέπεια και ασφάλεια στο κοινωνικό σύνολο.

Πηγή εικόνας και άρθρου: https://youbehero.com/gr/cause/rsf-hellas

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ