AmchamGR Digital Talks & Events WIB Forum Series | Resilient Overcomers: Redefining Normal

Πραγματοποιήθηκε η ψηφιακή συζήτηση με τίτλο «Resilient Overcomers: Redefining Normal» την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Δελτίο Τύπου:

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ψηφιακή συζήτηση με τίτλο «Resilient Overcomers: Redefining Normal» που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία της Επιτροπής Women in Business (WIB) την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020.

Μέσα από έναν εξαιρετικά ενδιαφέρον και εποικοδομητικό διάλογο, γυναίκες από διαφορετικές εκφάνσεις της κοινωνίας μοιράστηκαν σκέψεις, απόψεις και εμπειρίες για τα βήματα, τις δράσεις και τις στρατηγικές που χρειαζόμαστε για να βγούμε νικητές από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19.

Στη συζήτηση την οποία συντόνισε ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Editorial Director, διαΝΕΟσις, συμμετείχαν: η Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, η Μυλαίδη Στούµπου, Regional Director of Commercial Partner Channels and Programs for Multi-Country Cluster, Microsoft, η Αγνή Μαριακάκη, Ψυχολόγος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, MindSearch, η Στέλλα Δέμου, Μέλος ΔΣ, Demo και η Ζήνα Μαυροειδή, Διευθύνουσα Σύμβουλος, E-fresh.gr.

Όπως ανέφερε στον εισαγωγικό της χαιρετισμό η Πρόεδρος Επιτροπής Women in Business (WIB), Αναστασία Σιδέρη, μπορεί η πανδημία του COVID-19 να επέδρασε σαν καταλύτης στις ζωές όλων μας έχοντας δραματικές επιπτώσεις, αλλά «έφερε» και πολλά δώρα εξηγώντας ότι το δέος και  η αγωνία για το αβέβαιο μέλλον αποτελούν κοινή συνισταμένη για το συλλογικό συναίσθημα. Σύμφωνα με την κα. Σιδέρη για να ενδυναμώσουμε την άμυνα μας στο φόβο οφείλουμε να καλλιεργήσουμε την ευελιξία, την ανθεκτικότητα και την ενσυναίσθηση μας, να κρατήσουμε τις φυσικές αποστάσεις αλλά κυρίως να έρθουμε πιο κοντά από ποτέ ως άνθρωποι.

Η Αναστασία Κοτανίδου, η οποία λόγω της ιδιότητας της βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της επιδημίας του COVID-19 εξήγησε το κατά πόσο άλλαξε το αντικείμενο της δουλειάς της κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ήταν μία «καλή» ευκαιρία να κατανοήσει ο κόσμος και κυρίως η Πολιτεία ότι στην πραγματικότητα η ΜΕΘ είναι η «καρδιά» του νοσοκομείου. Χωρίς αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά. Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψιν ότι πήραμε  δραστικά μέτρα πολύ νωρίς.  Και  ο Έλληνας υπάκουσε –  κάτι που δεν το βλέπουμε πολύ συχνά, ήταν όμως σπουδαίο.” Υπογράμμισε επίσης: “Ο κόσμος είναι έτσι φτιαγμένος: στην κρίση όλοι ενώνονται, όταν όμως περάσουν τα δύσκολα αρχίζουν οι αμφιβολίες, η κριτική και το κακό που έχουμε εμείς,  να πιστεύουμε ότι θα το κάναμε καλύτερα από τον άλλο.”

Όπως δήλωσε η Μυλαίδη Στούµπου, η πανδημία λειτούργησε ως ψηφιακός επιταχυντής καθώς η τηλε-εργασία, η τηλε-εκπαίδευση, η ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση διαδικασιών, η διαθεσιμότητα ψηφιακών υπηρεσιών, που δεν είχαν πραγματοποιηθεί για δεκαετίες, έχουν επισπευστεί λόγω του επείγοντος που δημιούργησε η καραντίνα. Σύμφωνα με την κα. Στούμπου, όταν ο κόσμος μας διέρχεται τόσο απότομες αλλαγές και καλούμαστε να εργαστούμε υπό καινούριες και πρωτόγνωρες συνθήκες, η βασική «προίκα» του ηγέτη του αύριο είναι η ικανότητα που έχει να εμπνεύσει με όραμα, να δώσει αισιοδοξία για το αύριο, να δημιουργήσει εκείνες τις κοινωνικές σχέσεις με τους ανθρώπους και να αποδεχτεί τα διαφορετικά ταλέντα.

Η Αγνή Μαριακάκη, ανέφερε ότι η πανδημία του COVID-19,  έφερε στη ζωή μας σημαντικά δώρα όπως την κατανόηση πως πέρα από την πρόληψη σε φυσικό επίπεδο με τη μάσκα ή το πλύσιμο των χεριών, οφείλουμε να έχουμε στον νου μας  και την πρόληψη στο μυαλό και τη σκέψη μας. Έφερε επίσης στη ζωή μας περισσότερο σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή αλλά και αποτέλεσε μια ευκαιρία για να επαναπροσδιορίσουμε τι είναι πολυτέλεια τελικά. Όπως ειδικά δήλωσε: «Η αίσθηση της θνησιμότητας δημιούργησε την μεγάλη εκτίμηση στην αξία της ζωής. Βάλαμε σε τάξη στις αξίες μας, αυτό ήταν ένα μεγάλο δώρο από ένα μεγάλο εχθρό».

Όπως υποστήριξε η Στέλλα Δέμου, η πανδημία έφερε αρκετές αλλαγές που θα μείνουν και θα έχουν διάρκεια: Υγιεινή, άλλο lifestyle, τηλεργασία, μείωση ταξιδιών αναψυχής από το φόβο της χρήσης των μέσων. Αλλά και φόβος και αποξένωση. Η αλλαγή όμως που θα δώσει νόημα καθώς θα προχωράμε μπροστά είναι να γυρίσουμε πίσω στις παλιές αξίες. Θα πρέπει να μάθουμε να είμαστε αλληλέγγυοι και ΟΧΙ ανταγωνιστικοί. Η αλληλεγγύη, ο ανθρωπισμός, ή φροντίδα και η αλληλοϋποστήριξη είναι οι αλλαγές που θα δώσουν νόημα.

Η Ζήνα Μαυροειδή  εξήγησε πως είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ό,τι διαφορετικοί κλάδοι ανέπτυξαν τόσο γρήγορα τις απαραίτητες δεξιότητες για να προσαρμοστούν και να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες της πανδημίας. Σύμφωνα με την κα. Μαυροειδή αυτό αποτελεί δείγμα του τι μπορεί να πετύχει η Ελλάδα με τη σωστή κατεύθυνση της επιστημονικής κοινότητας αλλά και αξιοποιώντας το ταλέντο των ανθρώπων της που θέλουν να συνεισφέρουν, να βοηθήσουν και να αποτελέσουν εν τέλει μέρος της λύσης και της επιτυχίας.

Ο συντονιστής της συζήτησης ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος συνοψίζοντας, αναφέρθηκε στην ευκαιρία που δόθηκε να ακουστούν σημαντικές ιδέες, από τις ανισότητες που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown και τις ψυχολογικές αντιστάσεις που αναπτύξαμε, αλλαγές στον τρόπο λήψης αποφάσεων στις επιχειρήσεις αλλά και αισιόδοξες ιστορίες από την κορύφωση της. Ειδικότερα δήλωσε: ” Όλα αυτά τα σημαντικά και ενδιαφέροντα πράγματα είναι πράγματι πολύτιμα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα επόμενα στάδια της πανδημίας».

Για να δείτε τη μαγνητοσκόπηση της ψηφιακής συζήτησης πατήστε ΕΔΩ: https://cutt.ly/xiGUhEP


Χορηγοί: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ, PHARMATHEN
Media Partner: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πηγή Άρθρου και Εικόνας: Από Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ