Δωρεά 3.150 tablets μέσω του προγράμματος «Ψηφιακό Σχολείο για Όλους» του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Με συνεισφορά του Ιδρύματος, των εταιρειών Public – MediaMarkt, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, MYTILINEOS, BCG και μεμονωμένων δωρητών

Δελτίο Τύπου

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η Public – MediaMarkt με δωρεά 1000 συσκευών tablets, η ΕΥΔΑΠ, η Eurobank, η MYTILINEOS, η Boston Consulting Group, μεμονωμένοι δωρητές, μέσω του προγράμματος «Ψηφιακό Σχολείο για Όλους» του Ιδρύματος Μποδοσάκη, προσφέρουν συνολικά 3.150 tablets σε δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, προς διάθεση, μέσω των σχολικών μονάδων, στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη. 

Η παράδοση των tablets οργανώνεται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, και η επιλογή των σχολείων πραγματοποιείται με υπόδειξη του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες.

Η συγκεκριμένη δωρεά αποτελεί το πρώτο στάδιο του προγράμματος «Ψηφιακό Σχολείο για Όλους» και ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας για ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών της χώρας με τεχνολογικό εξοπλισμό. Στοχεύει στην ενίσχυση της δυνατότητας πρόσβασης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση από όλους τους μαθητές, αλλά και πιο μακροπρόθεσμα, στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων της μαθητικής κοινότητας. 

Για τη δωρεά, η Υπουργός Παιδείας δήλωσε:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους δωρητές που στηρίζουν έμπρακτα την παιδεία. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός έχει ήδη παραδοθεί ή πρόκειται να παραδοθεί σε σχολικές μονάδες όλης της χώρας που τα έχουν ανάγκη, στη βάση των οδηγιών του Υπουργείου. Οι δωρεές αυτές έρχονται να προστεθούν στις ήδη δρομολογημένες δράσεις και πρωτοβουλίες του Υπουργείου, για την τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων μας. Χτίζουμε βήμα-βήμα τα σχολεία που μας αξίζουν, αξιοποιούμε το κεκτημένο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και δημιουργούμε τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.»

Το επόμενο στάδιο του προγράμματος θα υλοποιηθεί μέσω των τακτικών δωρεών του Ιδρύματος Μποδοσάκη προς τα σχολεία της χώρας ενισχύοντας περαιτέρω τις ψηφιακές δυνατότητές τους.  

Για τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αντικτύπου του προγράμματος, το Ίδρυμα, πέραν των ιδίων πόρων, ένωσε τις δυνάμεις του με εταιρείες και οργανισμούς με σταθερή δέσμευση στην κοινωνική προσφορά, καθώς και με μεμονωμένους δωρητές. Προς αυτόν τον σκοπό, το Ίδρυμα θα συνεχίσει να διαχειρίζεται δωρεές τρίτων για όσο διάστημα υπάρχει ανάγκη.

Πηγή Άρθρου και Εικόνας: Από Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ