Eurobank: Δωρεά πυροσβεστικών οχημάτων κι εξοπλισμού

Τελετή παράδοσης υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα, αξίας 546.000 ευρώ

Δελτίο Τύπου

Τελετή παράδοσης υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα, δωρεά της Eurobank συνολικής αξίας 546.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του αρχηγείου του, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Πρόκειται για:
  • 28 ειδικά βοηθητικά οχήματα 4×4 crossover
  • 110 κράνη μοτοσυκλέτας, προστατευτικά θώρακα, ζεύγη γαντιών και επιγονατίδων (ειδικός ατομικός εξοπλισμός μοτοσικλετιστών)
  • 120 ζεύγη ελαστικών επισώτρων μοτοσυκλετών
  • 110 τζάκετ μοτοσυκλέτας.
Η Eurobank υλοποίησε τη συγκεκριμένη δωρεά μέσω του ιδρύματος με την επωνυμία «Ίδρυμα Eurobank EFG για Πρόγραμμα Πυροπλήκτων», το οποίο συνέστησε το 2008 μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Ηλεία. Ο εξοπλισμός αυτός έχει ήδη παραδοθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα και είναι διαθέσιμος από την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ευχαρίστησε τη Eurobank, κάνοντας λόγο για τη μεγάλη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του κοινωνικού της ρόλου. «Ο υγιής ιδιωτικός τομέας αντιλαμβάνεται τον κοινωνικό ρόλο που πρέπει να παίξει και σήμερα έχουμε αυτή την απόδειξη. Τα βοηθητικά οχήματα και τα μέσα αυτοπροστασίας των πυροσβεστών που έκανε δωρεά η Eurobank είναι τα εργαλεία μας για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, ακόμα αποτελεσματικότεροι, ακόμα πιο χρήσιμοι για την κοινωνία. Να καταστήσουμε τη χώρα και τους ανθρώπους ασφαλείς, γιατί αυτή είναι η αποστολή μας. Ένας πυροσβέστης τραυματισμένος είναι μεγάλη απώλεια, πρωτίστως ανθρώπινη και δευτερευόντως υπηρεσιακή. Αυτός ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός είναι μεγάλη περιουσία και θα μετατραπεί σε δράση για την ασφάλεια των πολιτών» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, επισήμανε ότι «η χώρα μας έχει πληρώσει σκληρό τίμημα από μεγάλες πυρκαγιές με ανυπολόγιστο κόστος, όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και σε ανθρώπινες ζωές, συμπεριλαμβανομένων και ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος, που κυριολεκτικά έπεσαν στο καθήκον. Θεωρούμε ευθύνη μας, απέναντι στην κοινωνία, να συνδράμουμε στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι πυροσβέστες μας για τη διάσωση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank συμμετέχει στην παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και στη διεθνή προσπάθεια για την υλοποίηση των “Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης” των Ηνωμένων Εθνών και της Συμφωνίας των Παρισίων, εντάσσοντας την επενδυτική φιλοσοφία ESG (Environmental, Social, corporate Governance) στη λειτουργία της με σταθερή επιλογή τις 6 Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής».

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, στην ομιλία του ανέφερε ότι «η πρωτοβουλία της Eurobank σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, συντελεί σε μεγάλο βαθμό στον εκσυγχρονισμό του Π.Σ.». Όπως είπε, η προσφορά αυτή θα έχει αντίκρισμα και θα συμβάλλει ουσιαστικά στον σκοπό για τον οποίο γίνεται, γιατί «με την παραλαβή των νέων οχημάτων, ενισχύεται ακόμα περισσότερο το Πυροσβεστικό Σώμα και στα έμπειρα και γενναία χέρια των Ελλήνων πυροσβεστών θα αποδώσουν τα μέγιστα και θα προστατεύσουν τoυς πολίτες».

Στο τέλος της τελετής, επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος προς τους εκπροσώπους της Eurobank.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, Γιώργος Ζανιάς, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, ο γενικός διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Marketing, Μιχάλης Βλασταράκης, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων, υποστράτηγος ΠΣ Γεώργιος Πουρναράς, ο προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης, υποστράτηγος ΠΣ Χαράλαμπος Χιώνης, καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πηγή Άρθρου και Εικόνας: 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ