Οι Υποτροφίες της HELMEPA για το 2020-2021

Η HELMEPA συνεχίζει να στηρίζει νέες και νέους στην προσπάθεια απόκτησης περισσότερων μορφωτικών εφοδίων

Δελτίο Τύπου

Η HELMEPA συνεχίζει να στηρίζει νέες και νέους στην προσπάθεια απόκτησης περισσότερων μορφωτικών εφοδίων για την προσωπική τους ανέλιξη, αλλά και προς όφελος της κοινωνίας, απονέμοντας υποτροφίες για μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο ναυτιλιακό κλάδο και σε περιβαλλοντικές επιστήμες. Οι 3 νέοι υπότροφοι για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 προστίθενται στους 43, που από το 1998 έχουν λάβει υποτροφίες της Ένωσης για σπουδές σε γνωστά πανεπιστήμια σε Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Καναδά, Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο και Ελλάδα.
 
Τιμώντας τη μνήμη των αείμνηστων Γιώργου Π. Λιβανού, Εμπνευστή της HELMEPA και Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου, Επίτιμου Προέδρου της, το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού εξέτασε τις 34 υψηλού επιπέδου υποβληθείσες υποψηφιότητες, αποφάσισε την απονομή των υποτροφιών, συνολικού ύψους €30.000, για μεταπτυχιακές σπουδές ως εξής:
 
Την υποτροφία «Γιώργου Π. Λιβανού» στον Παναγιώτη Κροντηρά, απόφοιτο της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για MSc International Shipping and Finance στο University of Reading του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Την υποτροφία «Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου», στους αποφοίτους:
  • Νεφέλη Κάσσαρη, του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), για Διιδρυματικό ΠΜΣ Περιβαλλοντική Βιολογία στο Παν/μιο Κρήτης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών Κρήτης, και
  • Άννα Μουρτσιάδη, του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ, για MRes Green Chemistry: Energy and the Environment στο Imperial College του Λονδίνου. 
Ευχαριστούμε όλους τους υποψηφίους για το ενδιαφέρον τους, συγχαίρουμε θερμά τους νέους υποτρόφους και ευχόμαστε καλή επιτυχία στις σπουδές τους!

Πηγή Άρθρου και Εικόνας: Από Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ