«Ελληνογερμανική Ημέρα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις»

Στις 13 Οκτωβρίου από το  Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Δελτίο Τύπου

«Ελληνογερμανική Ημέρα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις» διοργανώνει, στις 13 Οκτωβρίου, το  Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, προσφέροντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για καίρια ζητήματα των οικονομιών των δύο χώρων, να «συνομιλήσουν» ψηφιακά, να ανταλλάξουν απόψεις και να διερευνήσουν τα περιθώρια για νέες εμπορικές ή και επενδυτικές συνέργειες.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θα υλοποιηθεί μέσω διαδικτύου, προβλέπει την οργάνωση Β2Β συναντήσεων και αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου «Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ», που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο 2020 στο Βερολίνο και του “Hellenic-German Virtual Business Forum”, που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούνιο. Η διοργάνωση της 13ης Οκτωβρίου πρόκειται να «φιλοξενήσει» μέρος των εκδηλώσεων, που είχαν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της 85ης ΔΕΘ.

Στο επίκεντρο της «Ελληνογερμανικής Ημέρας για την Οικονομία και τις Επενδύσεις» θα βρεθούν και θα αναλυθούν πρότυπες επενδυτικές πρακτικές, κλάδοι της εγχώριας αγοράς, οι οποίοι προσφέρονται για νέες επενδύσεις, εργαλεία τόνωσης της εξωστρεφούς δράσης των επιχειρήσεων, όπως και προκλήσεις που συνήθως συναντώνται κατά την είσοδο επενδυτών στην ελληνική και γερμανική αγορά.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, με αφορμή τη διοργάνωση της ανωτέρω εκδήλωσης, δηλώνει ότι «σε μια κρίσιμη φάση για την Ευρωπαϊκή, αλλά και Παγκόσμια οικονομία, σε μια περίοδο που ο Covid-19 δοκιμάζει τις αντοχές και τα όρια όλων, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο “στήνει” νέες “γέφυρες επικοινωνίας” μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, με στόχο την ανάταξη της οικονομικής δραστηριότητας προς όφελος των δύο χωρών. Η “Ελληνογερμανική Ημέρα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις” πρόκειται να αξιολογήσει το παρελθόν, να αποτυπώσει το παρόν και να προδιαγράψει το μέλλον των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών», συμπληρώνει ο κ. Αθ. Κελέμης.

Πηγή Άρρθρου και Εικόνας: Από Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ