Διακονία κατά του Alzheimer

Διακονία κατά του Alzheimer

Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου Alzheimer.

Η «Διακονία» με τους εκπαιδευμένους εθελοντές της στέκεται με σεβασμό και υπευθυνότητα δίπλα σε αυτούς τους παλαίμαχους της ζωής, προσφέροντας φροντίδα και συντροφιά, «έναν άνθρωπο για μένα» όπως είπε η κυρία Μαρία 89 ετών που νοσηλευόταν σε δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής.

Και τη περίοδο αυτού του καλοκαιριού, παρά τις δυσκολίες του νέου κορωνοϊού, ζήσαμε 557 ώρες εθελοντικής προσφοράς κρατώντας το χέρι, δίνοντας ένα ποτήρι νερό, κάνοντας παρέα και υποστηρίζοντας μοναχικούς ηλικιωμένους συνανθρώπους μας στα νοσοκομεία της Αττικής, ή στο σπίτι τους, με το πρόγραμμα “Διακονία Κατ’ Οίκον”.

Η «Διακονία», αντιλαμβανόμενη τις ιδιαίτερες ανάγκες των συνανθρώπων μας που παρουσιάζουν κάποια μορφή άνοιας, έχει υπογράψει από το 2012 πρωτόκολλο συνεργασίας με την Πρότυπη Μονάδα Alzheimer της Αρχιεπισκοπής «Καρέλλειο». Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, η διευθύντρια αυτού κ. Ευθυμιοπούλου Αικατερίνη συμμετέχει στην εκπαίδευση των νέων εθελοντών μας, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους με θεωρητικές και πρακτικές συμβουλές υποστήριξης ενός συνανθρώπου μας στη τρίτη ηλικία, ο οποίος μπορεί να παρουσιάζει και κάποιο είδος άνοιας.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ