Επίσκεψη Ντόρας Μπακογιάννη στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης

Η Βουλευτής κα Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας της, ως Προέδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου την Αλεξανδρούπολη, για να γνωρίσει από κοντά το έργο των Παιδικών Χωριών SOS στην περιοχή. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κα Μπακογιάννη επισκέφθηκε ένα σπίτι SOS για να συναντήσει τα παιδιά και να συνομιλήσει με την Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής των Παιδικών Χωριών SOS στη Θράκη κα Φελίνα Καζάκου, τον Διευθυντή του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης κ. Γιώργο Βαφέα αλλά και τους συνεργάτες τους, για τα κοινωνικά θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή. Κατά τη συζήτησή τους η κα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τους τρόπους που μπορεί να ενισχυθεί το έργο των Παιδικών Χωριών SOS στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, ενώ τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας ΑΜΕΑ, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Χωριού SOS, της δώρισαν ένα όμορφο κεραμικό αντικείμενο φτιαγμένο με πολλή αγάπη. 

Τα Παιδικά Χωριά SOS από το 2009 λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: 
το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, από το 2009, στο οποίο ζουν και μεγαλώνουν 30 παιδιά και απασχολεί 17 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων
το Κέντρο Ημέρας για ΑΜΕΑ στο Αρίστηνο, το οποίο λειτουργεί σε ημερήσια βάση με σκοπό την υποστήριξη, εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση παιδιών και ενηλίκων ΑΜΕΑ και απασχολεί 11 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων
τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κομοτηνή από το 2012 και στις Σάπες από το 2017 για οικογένειες σε κρίση και στα οποία προσφέρονται δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και εκπαιδευτικής υποστήριξης σε περίπου 250 οικογένειες ετησίως. Εργάζονται 12 επιστήμονες και δραστηριοποιούνται 50 εθελοντές.
Από το 2017 τα Παιδικά Χωριά SOS έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για την προώθηση του θεσμού της αναδοχής προς τους υποψήφιους αναδόχους γονείς, τους επαγγελματίες των δομών παιδικής προστασίας και τους επαγγελματίες των φορέων που υλοποιούν τις διαδικασίες αναδοχής.

Τα προγράμματα των Παιδικών Χωριών SOS στη Θράκη είναι φορείς εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών  φοιτητών του Δ.Π.Θ και της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό και εθνικό έργο στην ακριτική αυτή περιοχή της χώρας, που δημιουργήθηκε με γνώμονα όχι μόνο την παρουσία ενός προνομιακού έργου στη Θράκη και την επαγγελματική υποστήριξη νέων επιστημόνων, αλλά περισσότερο και πάνω απ’ όλα την υποστήριξη του μέλλοντος της περιοχής, μέσα από την υποστήριξη παιδιών σε ανάγκη αλλά και οικογενειών σε κρίση.

Λίγα λόγια για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS
Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του SOS Children’s Villages International, που δραστηριοποιείται σε 136 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975, με σκοπό την προστασία παιδιών που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν τη φροντίδα των βιολογικών γονιών τους. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια, τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν τα εξής προγράμματα: • Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, το Πλαγιάρι στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και το Ηράκλειο • Στέγες Νέων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη • Ξενώνας Bρεφών SOS στην Αθήνα • Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Αθήνα, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κομοτηνή, την Πάτρα, τον Πειραιά και τις Σάπες Ροδόπης • Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης στην Αθήνα, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα και την Πάτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

The Kompany | Ιωάννα Παχούλη | mob: 6946 818061 | email: ioanna.pachouli@thekompany.gr

The Kompany | Βάσω Τόση | mob: 6944 783945 | email: vaso.tosi@thekompany.gr

Πηγή άρθρου και εικόνας: Από Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ