GEP NEWS: ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ vs COVID19!

Η γρίπη σε συνδυασμό με το COVID-19 κατά την τρέχουσα περίοδο του φθινοπώρου αποτελεί ένα σημαντικό σημείο, στο οποίο εστιάζουν οι εφεξής στρατηγικές των φορέων δημόσιας υγείας αλλά και των επιχειρήσεων για τη διαχείριση μιας ενδεχόμενης διπλής πανδημίας. Προς το παρόν, με βάση της αναφορές του ΠΟΥ, φαίνεται ότι η κυκλοφορία της γρίπης παγκοσμίως είναι πιο χαμηλή σε σχέση με τις εκτιμήσεις για αυτήν την περίοδο.

Μείνετε στο σπίτι αν έχετε συμπτώματα. 
Είναι Γρίπη ή COVID-19;

Κάποια συμπτώματα είναι κοινά, έτσι είναι δύσκολο να ξέρεις τι είναι κρίνοντας μόνο από τα συμπτώματα. Τα διαγνωστικά τεστ για τη γρίπη και το COVID-19 μπορούν να βοηθήσουν στη διάκριση και να δώσουν την απάντηση αν κανείς νοσεί από γρίπη ή COVID-19 ή ίσως και τα δυο.

Ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα προφύλαξης είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών έναντι της γρίπης. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στην Ελλάδα ξεκίνησε από τις 28 Σεπτεμβρίου, με ενδεδειγμένη ημερομηνία χορήγησης του αντιγριπικού εμβολίου από τα μέσα Οκτωβρίου έως τέλη Νοεμβρίου, μιας και αναμένεται η κορύφωση της περιόδου γρίπης να λάβει χώρα το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος 2021. Πέρα από το γεγονός ότι, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δίνεται προτεραιότητα σε άτομα υψηλού κινδύνου, η χορήγηση του εμβολίου σε ένα κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού προσφέρει μια συλλογική ασπίδα, αυτό που αποκαλούμε συλλογική ανοσία. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται οι ευπαθείς ομάδες και οι εργαζόμενοι υψηλού κινδύνου, όπως υγειονομικοί και εργαζόμενοι σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, ενώ ταυτόχρονα θωρακίζεται η δημόσια υγεία.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ