GEP NEWS: Έκτακτα μέτρα προστασίας δημόσιας υγείας

Αγαπητοί συνεργάτες, 
 
Στις 2 Νοεμβρίου 2020 κυκλοφόρησε η Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69863 (ΦΕΚ Β’ 4829) αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωναϊού COVID-19.
 
Στην εν λόγω ΚΥΑ για το χρονικό διάστημα από τις 3 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020, οι Περιφερειακές Ενότητες κατατάσσονται σε δύο επιδημιολογικά επίπεδα προληπτικών μέτρων (βάσει του άρθρου 11 της ΚΥΑ):

  • Επίπεδο Επιτήρησης
  • Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου
Για κάθε επίπεδο και δραστηριότητα αναφέρονται συγκεκριμένα μέτρα προστασίας έως και αναστολή δραστηριότητας.
 
Σημαντικές διευκρινίσεις:
 
Επιβάλλεται η χρήση μη ιατρικής μάσκας, σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως επιδημιολογικού επιπέδου, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου.
 
Όπου τίθεται ανώτατο όριο συμμετεχόντων ή παρευρισκομένων, για τον υπολογισμό της τήρησης του ορίου αυτού δεν συμπεριλαμβάνεται το προσωπικό της εκάστοτε εταιρίας/εγκατάστασης.
 
Όπου ορίζεται ωράριο λειτουργίας σε επιχειρήσεις, επιτρέπονται και πέραν του ωραρίου αυτού οι εργασίες καθαρισμού, προετοιμασίας, παραγωγής και συντήρησης, καθώς και σίτισης του δηλωμένου προσωπικού εργασίας αυτών.
               
Σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως επιδημιολογικού επιπέδου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορωναϊού COVID 19, επιβάλλεται ως μέτρο πρόληψης ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών από τις 00:00 μέχρι τις 05:00.
 
Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών
 
Ειδικά για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωναϊού COVID-19 κυκλοφόρησε η ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69919 (ΦΕΚ Β 4831) με ισχύ από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 06:00 έως και την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 05:59 με περαιτέρω εξειδίκευση μέτρων και περιορισμό της κυκλοφορίας.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ