Εθελοντική Διακονία Ασθενών: Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης και για τα Δικαιώματα των παιδιών

19-20/11 Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης και για τα Δικαιώμα-τα των παιδιών.

19 και 20 Νοεμβρίου. Δύο ημέρες αφιερωμένες στα παιδιά ∙ την πηγή της αγάπης, του γέ-λιου και της χαράς στη ζωή μας. Δυο ημέρες όμως που τιμούνται γιατί δυστυχώς υπάρχουν παιδιά που δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Παιδιά που πεινάνε, κακοποιούνται, εργάζονται ή ζουν σε χώρες που κυριαρχεί ο πόλεμος. Παιδιά που ζουν χωρίς δικαιώματα και που δεν έχουν φωνή για να τα διεκδικήσουν.

Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών», από το 2003 δίνει τον δικό της αγώνα για να σταθεί κοντά σε αυτά τα παιδιά στα Νοσοκομεία της Αττικής. Εκπαιδευμένοι εθελοντές της «Δια-κονίας» μέσα από τις ατομικές βάρδιες φροντίδας και τις δράσεις Δημιουργικής Απασχόλη-σης και Ψυχαγωγίας, γίνονται μια αγκαλιά για δεκάδες κακοποιημένα/παραμελημένα παι-διά και ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, και συμβάλλουν στην πρόσβαση τους σε κάποια από τα δικαιώματα που δυστυχώς στερούνται. Ένα χάδι, μια στοργική αγκαλιά αλλά και τη δυνατότητα να μπορούν με ασφάλεια να παίξουν, να εκφραστούν, να συνερ-γαστούν με τους εθελοντές και μεταξύ τους, να γίνουν πιο εξωστρεφή, να αποκτήσουν αυ-τοπεποίθηση, να εμπιστευτούν τον εαυτό τους, να μάθουν καινούργια πράγματα και να αποκτήσουν δεξιότητες.

“Πίσω από κάθε παιδί που πιστεύει στον εαυτό του υπάρχει ένας ενήλικας που πίστεψε πρώτα σε αυτό”. Και τα παιδιά των Νοσοκομείων, έχουν μεγάλη ανάγκη από έναν άνθρωπο να πιστέψει σε αυτά.

Μπορείς να γίνεις εσύ αυτός ο άνθρωπος για τα παιδιά των Νοσοκομείων! Γίνε εθελοντής στη “Διακονία” και μάθε τον τρόπo!

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ