Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης πελατών: Webinar for CEOs

Webinar for CEOs

“Ο Μύθος της παρένθεσης”
Εισηγητής: Στράτος Φαναράς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis S.A.

Ο κύριος Φαναράς απευθυνόμενος στα μέλη του ΕΙΕΠ, αναφέρθηκε στην αλλαγή των τάσεων που υπήρξαν μεταξύ του πρώτου κύματος του κορονωιού την άνοιξη του 2020 και του δεύτερου κύματος που βιώνουμε τώρα.

Επισημάνθηκε συγκεκριμένα:

  1. Έχει αυξηθεί το ποσοστό όσων πιστεύουν πλέον ότι η πανδημία θα διαρκέσει έως και μετά το 2021, όπως και ότι έχει αυξηθεί η προσωπική επικινδυνότητα.
  2. Έχουν επηρεαστεί αρνητικά η κοινωνική ψυχολογία και επιμέρους παράγοντες όπως η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια, η αισιοδοξία, κλπ.
  3. Αρνητική επίπτωση με μετρήσιμους όρους υπάρχει στους δείκτες της Οικονομικής εμπιστοσύνης και του δείκτη των προσδοκιών για το μέλλον.
  4. Υπάρχει επιφυλακτικότητα και δυσπιστία από τους πολίτες σε ποσοστό που πλησιάζει το 50% για να εμβολιαστούν από όλες τις ηλικιακές ομάδες.
  5. Αναδείχτηκαν οι επιμέρους παράγοντες που θα έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην οικονομία. Παράγοντες με αρνητικό αντίκτυπο όπως η ψυχική υγεία, η εκπαίδευση, ο τρόπος εργασίας αλλά και παράγοντες με θετικό αντίκτυπο όπως η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη στο σύστημα υγείας, οι οικογενειακές σχέσεις, κ.α
Έγιναν αναφορές/παραλληλισμοί με την πανδημία της “Ισπανικής γρίπης” και επισημάνθηκε ότι η σημερινή πανδημία θα έχει επιπτώσεις πολυεπίπεδες. Θα αλλάξει τον τρόπο εργασίας, τις Οικονομίες, τα Υγειονομικά συστήματα, την πρόσληψη του “άλλου”, την ίδια συνοχή της ανθρωπότητας.

Προτάθηκαν λύσεις:
Είναι ώρα Δράσης όχι αναμονής!

Δεν περιμένουμε, επενδύουμε και αλλάζουμε γιατί οι χρονικοί κύκλοι της Πανδημίας υπερβαίνουν τους χρόνους αντοχής της σημερινής Οικονομίας σε ακινησία.

  1. Στα μοντέλα λήψης αποφάσεων (<<αποφασιστική>> Δημοκρατία) ώστε να μπορέσει η <<Δύση>> να ανταγωνιστεί την <<Ανατολή>> (ΠΟΥ,Ε.Ε. κτλ).
  2. Στις νέες μορφές εργασίας.
  3. Στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο digitalization.
  4. Στα νέα μοντέλα κατανάλωσης και ειδικά στο e-commerce.
  5. Στις συνέργειες και στις συνεργασίες.
  6. Στην αξία της βιωσιμότητας.

Συμπληρωματικά ο κύριος Στράτος Φαναράς ανέφερε ότι το θέμα της Πανδημίας, οι δράσεις και οι επιπτώσεις που υπάρχουν δεν θα πρέπει να είναι συνάρτηση των όποιων σχολίων πολιτικής χροιάς αλλά κυρίως στη βάση της αποτελεσματικότητας που οι ενέργειες που γίνονται θα έχουν ανάλογα και με τις λύσεις που προτείνονται. Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε ο ειδικός ρόλος που το ΕΙΕΠ μπορεί να διαδραματίσει, συμβάλλοντας έμπρακτα και θετικά στην ανάπτυξη των εταιρειών-μελών του και με αντανάκλαση στο σύνολο της οικονομίας αντίστοιχα.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ