Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης πελατών: Webinar for Champions

“Neuromarketing: How to Conquer the Customer Brain”

Εισηγητής: Δρ Νικόλαος Δημητριάδης, Head of Neuro Consulting Services, Optimal HR Group 

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στον ανθρώπινο εγκέφαλο και πως μπορούν να δημιουργηθούν καλύτερες εμπειρίες μέσω των τεχνικών που εφαρμόζει το Neuromarketing.

Επισημάνθηκαν συγκεκριμένα:
 
  1. Ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας του εγκεφάλου. Ο όρος ‘’Neuro’’ είναι πλέον κομβικό σημείο αναφοράς σχεδόν σε όλες τις επιστήμες και συμπεριφορές για την εξήγηση των αποφάσεων που λαμβάνονται σε κάθε επίπεδο.
  2. Eρευνες έδειξαν ότι το 95-99,4% των αποφάσεων μας λαμβάνονται από το ασυνείδητο χωρίς να συνειδητοποιούμε το γιατί ή γιατί υπάρχει συγκεκριμένη προτίμηση.Ο ανθρώπινος εγκέφαλος από τα 10 δισεκατομμύρια bits/sec πληροφοριών που λαμβάνει, αναλύει συνειδητά μόνο 100bits με 50bits.
  3. Ο εγκέφαλος αποφασίζει ασυνείδητα μέχρι και 11 δευτερόλεπτα πριν τη συνειδητή πραγματοποίηση της όποιας δράσης/ενέργειας. Συνεπώς καθορίζει και την αγοραστική/καταναλωτική συμπεριφορά καθιστώντας τις κλασσικές μεθόδους  μέτρησης προτιμήσεων/λήψης αποφάσεων που χρησιμοποιούνται σήμερα από marketeers αναποτελεσματικές.
  4. Υπάρχει ήδη πυρετώδης ενασχόληση παγκοσμίως με σκοπό την αποκωδικοποίηση του εγκεφάλου με ειδικά projects και οικονομική ενίσχυση δισεκατομμυρίων δολαρίων από πολλές χώρες. Ο κύριος λόγος είναι η κατανόηση των λειτουργιών των εγκεφαλικών νευρώνων που οδηγούν τον εγκέφαλο να λαμβάνει αποφάσεις και να υποκινεί συμπεριφορές.
  5. Δόθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς επικοινωνεί ο εγκέφαλος, πως αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και πως κινητοποιεί συγκεκριμένα τμήματά του, για να αντιδράσει στον πραγματικό κόσμο. Αυτό απεικονίζεται έμπρακτα μέσω του Neuromarketing καθιστώντας αναποτελεσματικές τόσο τις εφαρμοζόμενες πρακτικές marketing όσο και την υπακοή στην ‘’κοινή λογική’’. Συγκεκριμένα έγιναν αναφορές σε έρευνες που αποδεικνύουν ότι μέσω εγκεφαλογραφήματος μπορεί να αυξηθεί έως και 75-85% η προβλεψιμότητα της συμπεριφοράς, σε αντίθεση με μόνο περίπου 50% (στην καλύτερη των περιπτώσεων) με την κλασσική/παραδοσιακή έρευνα.
  6. Ο καλύτερος τρόπος μετρήσεων πραγματοποιείται με χρήση εγκεφαλογράφου και eye tracking συνδυαστικά, ώστε να καταγράφονται οι παράγοντες και εγκεφαλικές διεργασίες που αφορούν την προσοχή με υποκίνηση. Υπάρχουν και συμπληρωματικές αναλύσεις όπως η ανάλυση των εκφράσεων του προσώπου οι αλλαγές/διακυμάνσεις στις φωνητικές χορδές, κ.α. Τα τεστ μπορούν να γίνουν σε lab ή σε φυσικό χώρο και χρόνο για παράδειγμα καταστήματα. Μπορούμε να μετρήσουμε διαφημίσεις, Retail Experience, Online Experience, Application use experience, καινούρια concepts, συσκευασίες, τιμές,  γεύση, μυρωδιά, μουσική/ήχο κ.α.
  7. Συμπληρωματικά ο Δρ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στα κριτήρια που πρέπει οι εταιρείες Neuromarketing να πληρούν καθώς και στον εξειδικευμένο τρόπο εκπαίδευσης, κατάρτισης και στελέχωσης που πρέπει να υπάρχει. Για την ανάγκη μιας νέας προσέγγισης στο Marketing δείτε εδώ: https://www.linkedin.com/pulse/marketing-success-re-positioned-from-luck-leadership-dimitriadis/
Από μεριάς ΕΙΕΠ σημειώνουμε ότι παρουσιάστηκε πολύ έντονο ενδιαφέρον με ρεκόρ συμμετοχής από τα στελέχη των εταιρειών-μελών μας. Στο πλαίσιο αυτό αναδεικνύεται και κομβικός ρόλος που το ΕΙΕΠ έμπρακτα διαδραματίζει, συμβάλλοντας άμεσα και θετικά στην ανάπτυξη των εταιρειών-μελών του αντίστοιχα.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ