Μουσείο Μπενάκη: Συλλογή με χριστουγεννιάτικα στολίδια, δώρα και γούρια

Σε μια χρονιά με πρωτοφανείς προκλήσεις, το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στράφηκε προς τη νέα χρονιά με διάθεση δημιουργικής επανεκκίνησης. Το καινούριο λογότυπο και οι συσκευασίες, αλλά και ο πλήρης επανασχεδιασμός του e-shop, έτσι ώστε να αντανακλά τον πλουραλισμό του Μουσείου, «μιλούν» ήδη για τη νέα εποχή του Benaki Shop, που θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση συλλογών και αντικειμένων, εμπνευσμένων από την έκθεση του 1821, τον Μάρτιο.

Αυτά τα Χριστούγεννα, το Benaki Shop απευθύνθηκε σε ολόκληρη την οικογένεια των ταλαντούχων φίλων του, για να προτείνει στο κοινό όλα εκείνα που κάνουν τη ζωή μας ομορφότερη: Στολίδια και αντικείμενα για το σπίτι, ιδέες για συμβολικά, αλλά και συλλεκτικά δώρα αγαπημένων δημιουργών, εορταστικά αναμνηστικά για τη 200η φετινή επέτειο της επανάστασης του ΄21, design προτάσεις για το γραφείο σας στο σπίτι, δημιουργικά παιχνίδια για τους μικρούς του φίλους και χίλια δυο άλλα αντικείμενα που ζωντανεύουν εικόνες και ιστορίες από τα αναρίθμητα εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη.

Από το 1977, που ξεκίνησε να λειτουργεί μέχρι σήμερα, το Πωλητήριο του Μουσείου παραμένει ο βασικός οικονομικός μοχλός στήριξης του Μουσείου Μπενάκη. Παράλληλα, έχει αναδειχθεί στον μοναδικό φορέα στην Ελλάδα που επιμελείται και προβάλλει όλο το φάσμα των παραδοσιακών τεχνικών, του σύγχρονου product design και των εφαρμοσμένων τεχνών.

Στο Benakishop.gr συναντά, έτσι, κανείς, αντικείμενα που έχουν βγει από τα χέρια παραδοσιακών τεχνιτών, καθώς και έργα σχεδιαστών και καλλιτεχνών, αλλά και bespoke σειρές γνωστών brands … φανταστείτε ένα κέντρο διάσωσης τεχνικών που κινδυνεύουν να χαθούν και την ίδια στιγμή ένα φυτώριο όπου νέοι δημιουργοί έχουν την ευκαιρία να προτείνουν νέες εμπειρίες, συνθέτοντας το καινούριο λεξιλόγιο του ελληνικού craftsmanship.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ