Thrive Global Greece: Χριστούγεννα…αλλιώς

Χριστούγεννα…αλλιώς

Αυτές οι γιορτές  θα είναι τόσο διαφορετικές για όλους μας. Δεν θα τις περάσουμε με όλη μας την οικογένεια. Δεν θα πάμε διακοπές, ούτε θα μπορέσουμε να διασκεδάσουμε, όπως θα θέλαμε. Κανείς δεν θα φύγει και κανείς δεν θα είναι στο γραφείο. Θα είμαστε όλοι στο σπίτι. 

Ο επαναπροσδιορισμός των αξιών και των προτεραιοτήτων μας θα πρωταγωνιστήσει ίσως όσο ποτέ άλλοτε στη σκέψη και τη ζωή μας. Η υπομονή θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά τεράστια αρετή και η ατομική και κοινωνική μας ευθύνη ανεκτίμητο προτέρημα. Όλα ισχυρά εργαλεία για μια αλλαγή νοοτροπίας που μόνο μπροστά μπορεί να μας πάει. 

Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν…

Ας εκμεταλλευτούμε την “ευκαιρία” που μας δίνεται και ας κάνουμε όλοι τη δική μας ανασκόπηση αναφορικά με το τι μας γεμίζει χαρά και ενέργεια, αλλά και τη στάση που έχουμε όλοι μας απέναντι στη ζωή. Για το πώς αντιδρούμε, πώς διαχειριζόμαστε μία πρωτόγνωρη και στρεσογόνο κατάσταση και πώς τελικά επιλέγουμε να ζήσουμε. 

Ας περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας, τα παιδιά μας και τους αγαπημένους μας (έστω και από μακριά με τη βοήθεια της τεχνολογίας).

Ας είναι αυτές οι γιορτές η αφορμή που θα μας κάνει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Απαλλαγμένοι από περιοριστικές πεποιθήσεις που στέκονται εμπόδιο στην εξέλιξή μας τόσο σε προσωπικό, όσο και επαγγελματικό επίπεδο, θα μάθουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο.

Ας κάνουμε αυτά τα μικρά αλλά τόσο σημαντικά βήματα που σίγουρα θα μας οδηγήσουν σε μεγάλες θετικές αλλαγές και θα μας βοηθήσουν να δούμε τα φετινά Χριστούγεννα…αλλιώς.

Να τι μπορούμε να κάνουμε, ξεκινώντας από σήμερα:

Κάνε χειροτεχνίες μόνος σου ή με τα παιδιά σου. Πρόκειται για μια δημιουργική δραστηριότητα που θα σου επιτρέψει να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου, να “αδειάσει” το μυαλό σου και παράλληλα να φτιάξεις κάτι που θα ενισχύσει τη γιορτινή σου διάθεση. 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ