Διοικητικές Αλλαγές στη Global Sustain

Διοικητικές Αλλαγές στη Global Sustain

Σε μια εποχή σημαντικών προσκλήσεων και αναπτυξιακής πορείας η Global Sustain ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό της με στόχο την προσφορά συμβουλευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου σε πελάτες, μέλη και συνεργάτες. 

Σε αυτή την κατεύθυνση δημιουργήθηκε θέση Γενικού Διευθυντή στην οργανωτική δομή της εταιρείας, την οποία αναλαμβάνει η Κατερίνα Περίσση. Η κ. Περίσση θα έχει την ευθύνη για τη συνολική απόδοση του Ομίλου, τη διοικητική και οικονομική διαχείριση, καθώς και την παρακολούθηση των διαδικασιών και της ανάπτυξης της εταιρείας. Η κ. Περίσση διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας με εξειδίκευση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και εταιρικής υπευθυνότητας, στρατηγικής, reporting, επικοινωνίας και περιβαλλοντικής διαχείρισης. Από το 2003 έως το 2020, κατείχε σημαντικές θέσεις ευθύνης στον Όμιλο ΟΤΕ και ηγήθηκε μιας σειράς σημαντικών και πολυεπίπεδων έργων, συμπεριλαμβανομένης της περιβαλλοντικής επίδοσης και πιστοποίησης του Ομίλου κατά ISO 14001, διαχείριση αποβλήτων, συντονισμό κι επίβλεψη δράσεων σχετικά με το σχεδιασμό και τη δέσμευση μακροπρόθεσμων στόχων για την κλιματική αλλαγή. Από το 2003 έως το 2012, ηγήθηκε του σχεδιασμού και της υλοποίησης του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας του Ομίλου ΟΤΕ, ενώ από το 2006 ο ρόλος της περιλάμβανε την κατάρτιση απολογισμών εταιρικής υπευθυνότητας σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και την εξωτερική τους διασφάλιση. Παράλληλα από το 2008  είχε την ευθύνη συμμετοχής του Ομίλου ΟΤΕ σε σημαντικούς δείκτες υπευθύνων επενδύσεων ESG όπως Carbon Disclosure Project (CDP), FTSE4Good, και Vigeo Eiris. Η Κατερίνα είναι κάτοχος MBA και πτυχιούχος Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός.

Η Global Sustain ανακοινώνει επίσης την τοποθέτηση της Λίνας Μαγγίνα στη θέση ESG & Sustainability Manager. Με σημαντική εμπειρία στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, η Λίνα αναλαμβάνει τη διαχείριση του τμήματος Advisory and Project Management της εταιρείας και συγκεκριμένα, την ανάπτυξη και το συντονισμό έργων αειφόρου ανάπτυξης για επιχειρήσεις και φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η πολυετή εμπειρία της Λίνας ως Sustainability Specialist στην Υποδιεύθυνση Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΟΤΕ, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο έργων και υπηρεσιών της Εταιρείας. Γνωρίζει σε βάθος την εφαρμογή πρακτικών αειφόρου ανάπτυξης, ανάλυσης ουσιαστικότητας, διάλογου ενδιαφερόμενων μερών, την εκπόνηση ενιαίων Απολογισμών Βιώσιμης Ανάπτυξης και τη χρήση σχετικών προτύπων (GRI και AA1000). Παράλληλα έχει εμπειρία στον τομέα της εταιρικής επικοινωνίας αντίστοιχων έργων (BTL καμπάνιες και δελτία τύπου). Είναι κάτοχος M.Sc European Politics and Policy, University College London) και απόφοιτος του τμήματος μετάφρασης και διερμηνείας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου Marc Bloch.

Η συμβουλευτική ομάδα της Global Sustain, ενισχύεται επίσης, με την πρόσληψη της Έλενας Δημάκη, απόφοιτη του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής της άσκησης στην Εταιρεία. Η Έλενα, σε συνεργασία με στελέχη της Global Sustain και του Financial Engineering Laboratory του Πολυτεχνείου Κρήτης εκπόνησε διατριβή για οργανισμούς αξιολόγησης μη χρηματοοικονομικών στοιχείων (ESG Rating Agencies), η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Παράλληλα η εταιρεία ανακοινώνει την αποχώρηση της Κωνσταντίνας Μπάτσαρη, την οποία ευχαριστεί θερμά για την προσφορά της στην ανάπτυξη του τμήματος έργων της εταιρείας και της εύχεται κάθε επιτυχία στο επόμενο επαγγελματικό της βήμα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain κ. Μιχάλης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Η ένταξη νέων, έμπειρων στελεχών στην εταιρεία μας σηματοδοτεί την πρόθεσή μας για την περαιτέρω ενίσχυση των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και υπεύθυνων επενδύσεων. Είμαι πεπεισμένος ότι η εμπειρία και οι γνώσεις τους θα συνεισφέρουν στην καλύτερη κατανόηση των ιδιαίτερων αναγκών της αγοράς και την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μας». 

Σχετικά με τη Global Sustain
Η εταιρία Global Sustain, με γραφεία σε Αθήνα, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Κάιρο, Λευκωσία, Λονδίνο και Νέα Υόρκη, προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες σε θέματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αποστολή της είναι η δημιουργία γνώσης, η έμπνευση και η υποστήριξη εταιριών και οργανισμών στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από τη συμβουλευτική, την επικοινωνία, τη δικτύωση και την εκπαίδευση, με επίκεντρο το τρίπτυχο άνθρωπος – περιβάλλον – οικονομική ωφέλεια. Στα μέλη της περιλαμβάνονται εταιρίες, μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, δημόσιοι φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επαγγελματικά σωματεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι συμβουλευτικές και on-line υπηρεσίες, το ηλεκτρονικό newsletter, η διοργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων, η ενότητα Members-to-Members, η ειδική έκδοση μελών ReMembers,το Sustainability Forum συμβάλλουν στη δυναμικότερη προβολή του αειφόρου έργου των μελών της Global Sustain, χτίζοντας γέφυρες μεταξύ αυτών, της αγοράς και της κοινωνίας μέσα στην οποία λειτουργούν. H Global Sustain συνεργάζεται, συμμετέχει και είναι μέλος διεθνών οργανισμών όπως UN Global Compact, UN Principles for Responsible Investment (PRI), Global Reporting Initiative (GRI), Social Value International, Institute of Directors (IOD), CEO Clubs, TCFD, κ.ά.
www.globalsustain.org/www.globalsustaingroup.com.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ