Ανακύκλωση: Επένδυση στην καινοτομία και την ευαισθητοποίηση

Με τις τεχνολογικές εξελίξεις να διαμορφώνουν έναν δυναμικό χάρτη ευκαιριών και προκλήσεων, οι εταιρείες ανακύκλωσης δίνουν τον πρώτο λόγο στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων λύσεων, τοποθετώντας την ενημέρωση όλων των stakeholders στην κορυφή της ατζέντας.

To 90% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι προσπάθειες για ανακύκλωση θα πρέπει να ενταθούν στη μετα-Covid εποχή και το 59% πιστεύει ότι το περιβάλλον θα πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι της οικονομίας, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα της Lucid για λογαριασμό του προγράμματος «Κάθε Κουτί Μετράει» («Every Can Counts»).

Την ίδια στιγμή, μελέτη του Reuters αποτυπώνει μικρές και μεγάλες ήττες στη «μάχη» της ανακύκλωσης λόγω της πανδημίας και της αύξησης της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης, αλλά και των προσκομμάτων που επιβράδυναν «πράσινες» πολιτικές μεγάλων εταιρειών, όπως η Coca-Cola.

Με το επιχειρηματικό οικοσύστημα να μεταβαίνει σταδιακά από τις πρακτικές greenwashing σε άρτιες στρατηγικές αειφόρου ανάπτυξης, αλλά και τους καταναλωτές να εντάσσουν στην καθημερινότητά τους περιβαλλοντικά υπεύθυνες συνήθειες και επιλογές, οι λύσεις ανακύκλωσης αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία. Σε αυτό το περιβάλλον, η εδραίωση συμμαχιών, η αναβάθμιση της εμπειρίας του κοινού, αλλά και η αξιοποίηση κάθε διαύλου για την ολοκληρωμένη ενημέρωσή του συνιστούν προτεραιότητες για τις εταιρείες ανακύκλωσης, οι οποίες κεφαλαιοποιούν την τεχνογνωσία τους για τη διαρκή αναβάθμιση του offering τους.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: https://marketingweek.gr/anakyklosi-ependysi-stin-kenotomia-ke-tin-evesthitopiisi/

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ