Ινστιτούτο Prolepsis: Νέα ταυτότητα, σταθερή δέσμευση στην προάσπιση της υγείας του πληθυσμού και των ευάλωτων ομάδων

Ινστιτούτο Prolepsis: Νέα ταυτότητα, σταθερή δέσμευση στην προάσπιση της υγείας του πληθυσμού και των ευάλωτων ομάδων  

Με τη συμπλήρωση 30 χρόνων προσφοράς στον τομέα της δημόσιας υγείας, το Ινστιτούτο Prolepsis εισέρχεται δυναμικά και με νέα ταυτότητα στην τέταρτη δεκαετία του, πιστό στο έργο που ξεκίνησε το 1990 η Πρόεδρός του, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Η προαγωγή της υγείας του πληθυσμού, ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, και ο περιορισμός των ανισοτήτων στον χώρο της υγείας αποτελούν σταθερούς στόχους του Ινστιτούτου.

Το νέο μας λογότυπο δημιουργήθηκε με έμπνευση τα στοιχεία που δομούν την ιστορία του όλα αυτά τα χρόνια: Υγεία, επιστήμη, έρευνα, εκπαίδευση, περιβάλλον, διαφορετικότητα, ισότητα, κοινωνική ενσωμάτωση, και επίκεντρο την κάθε μία και τον κάθε έναν από εμάς.

Με αφετηρία τη δεκαετία του 1990 και την υλοποίηση προγραμμάτων προσυμτωματικού ελέγχου στην Ορμύλια Χαλκιδικής, το Ινστιτούτο Prolepsis δραστηριοποιείται επί τρεις δεκαετίες στην επιστημονική έρευνα, σε εκπαιδευτικές και ανθρωπιστικές δράσεις, σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Η επιδημιολογική μελέτη στα Οινόφυτα, οι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί, το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, και η νέα πρωτοβουλία Φιλία σε κάθε Ηλικία για την καταπολέμηση της μοναξιάς των ατόμων Τρίτης Ηλικίας αποτελούν μερικά μόνο από τα έργα του. Παράλληλα, συμμετέχει σε πλήθος ευρωπαϊκών προγραμμάτων, έχοντας αναπτύξει δίκτυα συνεργασιών με επιστημονικούς και ακαδημαϊκούς φορείς σε όλη σχεδόν την Ευρώπη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία Unlimited Creativity, θυγατρική της V+O Greece, που ανέλαβε να δώσει εικόνα και σχήμα στις αξίες μας, σχεδιάζοντας αφιλοκερδώς τη νέα ταυτότητα του Ινστιτούτου Prolepsis.

Το Ινστιτούτο Prolepsis συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προσφέρει στον χώρο της δημόσιας υγείας, έχοντας πάντα ως βασική αρχή ότι η υγεία αποτελεί θεμελιώδες, αδιαπραγμάτευτο και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου.
 
Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ