Thrive Global Greece: Νέοι τύποι απασχόλησης στην Ευρώπη

Νέοι τύποι απασχόλησης στην Ευρώπη

Η τελευταία δεκαετία έχει χαρακτηριστεί από μεγάλη διαμάχη σχετικά με το μέλλον της εργασίας. Η τυπική απασχόληση-μόνιμη, πλήρους απασχόλησης και υποκείμενη στο εργατικό δίκαιο-εξακολουθεί να κυριαρχεί στην Ευρώπη, ενώ η μη τυπική απασχόληση, με την εξαίρεση της μερικής απασχόλησης, εξελίσσεται εντός ορισμένων ορίων. Ωστόσο, εμφανίζονται διαρκώς νέοι τύποι εργασίας. 

Για να το εξετάσει περισσότερο, το 2013–2014, το Eurofound πραγματοποίησε μια χαρτογράφηση των νέων μορφών εργασίας στην Ε.Ε και τη Νορβηγία. Εντόπισε 9 τάσεις, που έχουν κάνει την εμφάνισή τους από τις αρχές του 2000 στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Ο τύπος απασχόλησης που τότε χαρακτηρίστηκε ως νέος ή αυξανόμενης σημασίας ήταν η κινητή εργασία μέσω της τεχνολογίας. Πρόκειται για έναν τύπο εργασίας, όπου ένας υπάλληλος ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας δουλεύει από διαφορετικές τοποθεσίες εκτός του παραδοσιακού εργασιακού χώρου. Ωστόσο, η δεύτερη μεγαλύτερη τάση που εντοπίστηκε ήταν η περιστασιακή εργασία (gig economy) που οφείλεται στις οικονομικές απαιτήσεις των εργοδοτών. Σε αυτή τη μορφή εργασίας, ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να παρέχει στον εργαζόμενο τακτική εργασία, αλλά μπορεί να ζητήσει συγκεκριμένες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα μια ασταθή και ασυνεχή εργασιακή κατάσταση για τον εργαζόμενο.

Η νέα χαρτογράφηση

Το 2020, το Eurofound επανέλαβε τη χαρτογράφησή του, για να εξετάσει την εξέλιξη αυτών των μορφών απασχόλησης. Η κινητή εργασία μέσω της τεχνολογίας που είχε αναγνωριστεί στο 60% των χωρών ως νέα το 2013-2014, πλέον υπάρχει σε όλες τις χώρες. Η περιστασιακή εργασία, που προηγουμένως είχε εντοπιστεί στο 44% των χωρών, πλέον εντοπίζεται στο 86%.

Ωστόσο, οι νέοι τύποι εργασίας δεν εξαπλώνονται μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Ενώ το 2013-2014 3 νέοι τύποι εργασίας κατά μέσο όρο είχαν εντοπιστεί στις εξεταζόμενες χώρες, το 2020 αυτό ίσχυε για 6 κατά μέσο όρο. Το 2013-2014, λιγότερο από το 20% των χωρών χαρακτήρισαν 6 ή περισσότερες μορφές εργασίας καινούριες, ενώ το 2020, σχεδόν το 80% αποκάλυψε ότι 6 ή περισσότερες ήταν πλέον συνηθισμένες.

Ποιος είναι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Παρόλο που οι συζητήσεις για το μέλλον της εργασίας και τις νέες μορφές απασχόλησης συνεχίζουν, ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι η έλλειψη εναρμονισμένων ιδεών και ορισμών, που αποτελούν μια σημαντική προϋπόθεση για την εγκαθίδρυση ρυθμιστικών πλαισίων και την παραγωγή στατιστικών δεδομένων. Η καλύτερη κατανόηση αυτών των όχι και τόσο νέων τάσεων είναι πιθανώς πιο σημαντική σήμερα από ό,τι ήταν πριν κάποιο καιρό.

Αυτοί που χαράσσουν πολιτική στην Ε.Ε αναζητούν τους τρόπους που αυτοί οι νέοι τύποι εργασίας μπορούν να χτίσουν μια πιο ευέλικτη και ανοιχτή αγορά εργασίας. Η συζήτηση στρέφεται γύρω από τη νομιμοποίηση της αδήλωτης εργασίας και την εξασφάλιση κοινωνικής προστασίας και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας. Κορυφαίας σημασίας για τη συζήτηση είναι η αποφυγή μιας κατάστασης όπου αυτοί οι νέοι τύποι θα είναι λιγότερο ευνοϊκοί για τους εργαζομένους συγκριτικά με τις καθιερωμένες μορφές εργασίας. 

Οι ψηφιακοί τύποι απασχόλησης θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση της οικονομίας από την πανδημία, καθώς συνδέονται με πιο ανθεκτικά επιχειρηματικά μοντέλα και συμβάλλουν σε μια αμοιβαία επικερδή κατάσταση, τόσο για τους εργοδότες, όσο και τους εργαζομένους. Ωστόσο, μερικοί από τους νέους τύπους απασχόλησης που θεωρούνται λιγότερο ευνοϊκοί για τους εργαζομένους, όπως το gig economy, ίσως εξαπλωθούν λόγω έλλειψης εναλλακτικών στην αγορά εργασίας σε κατάσταση κρίσης, κάνοντας τους προσωρινούς εργαζομένους ακόμα πιο ευάλωτους.


Πηγές / Παραπομπές:
 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ