Ολοκληρώθηκε ο Α’ Κύκλος της The Startup Elevator Academy

Ολοκληρώθηκε ο Α’ Κύκλος της The Startup Elevator Academy

Ξεκινάει στις 3 Μαρτίου ο Β’ Κύκλος αποκλειστικά για νικητές και φιναλίστ του Envolve Entrepreneurship

Ολοκληρώθηκε ο Α’ Κύκλος της The Startup Elevator Academy, διάρκειας 5 μηνών. Στον κύκλο αυτό συμμετείχαν 12 επιλεγμένοι ιδρυτές 6 σημαντικών νεοφυών επιχειρηματικών σχημάτων της χώρας μας, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της χρηματοδότησης ή έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί. 

Ο δεύτερος κύκλος της Ακαδημίας ξεκινάει στις 3 Μαρτίου 2021, αυτή τη φορά με 12 βραβευμένους founders ή finalists του Envolve Award Greece (πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας) ενώνοντας το κοινό Όραμα των δύο Οργανισμών. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. 

Σκοπός της The Startup Elevator είναι η ενίσχυση των ιδρυτών σημαντικών ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων με δεξιότητες ηγεσίας αντίστοιχες με εκείνες των υψηλόβαθμων στελεχών μεγάλων εταιρειών, με στόχο να μεταβούν πιο εύκολα στο εταιρικό corporate περιβάλλον και την αγορά.  

Στόχος είναι να αναδειχθεί η The Startup Elevator στην σημαντικότερη Ακαδημία Στελεχών Νεοφυών Επιχειρήσεων, συμβάλλοντας με αυτό το τρόπο στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των επιχειρηματιών του μέλλοντος.

Η Ακαδημία συγκεντρώνει εκπαιδευτές και επαγγελματίες coaches με σημαντική εμπειρία. Ενδεικτικά, συμμετέχουν ο ιδρυτής της The Startup Elevator, Δημήτρης Παπαδημητρίου, εκπαιδευτής στελεχών επιχειρήσεων με την εταιρεία The Flow Partners, η οποία εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον ελβετικό οίκο Krauthammer (Top 20 Training Industry), η Κατερίνα Τριβυζά, Corporate Head of Thrive Global Greece, ο Ιωάννης Κόλλας, Group HR Executive Director TITAN Cement Group και άλλα αναγνωρισμένα στελέχη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος από τον χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού και της εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συνεχή παρακολούθηση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, μέσω σύγχρονων εργαλείων μετρήσεων και αξιολόγησης δεξιοτήτων της EVALION – SHL η οποία είναι και χορηγός ψυχομετρικών εργαλείων της The Startup Elevator Academy. Χορηγός εκπαιδευτικού υλικού είναι η The Flow Partners – Krauthammer, η Thrive Global Greece και άλλες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ακαδημία, ως η μοναδική πρωτοβουλία ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων στη χώρα μας, λειτουργεί με χορηγίες μέσω της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μεγάλων  εταιρειών, ως συμβολή στην ελληνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Επιπλέον, οργανώνει εσωτερικούς διαγωνισμούς καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας (Hackathons), με έμφαση στο service design. 
 
The Startup Elevator
Η The Startup Elevator προσφέρει μια κορυφαία εμπειρία μάθησης και ανάπτυξης και δεσμεύεται για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς startup επιχειρηματιών. Οι συμμετέχοντες στα προγράμματά της αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες ηγεσίας, οι οποίες θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη διάδοση της καινοτομίας στην επιχείρησή τους, τη διαχείριση των ομάδων τους με ευελιξία και την αποτελεσματική διαπραγμάτευση σε μια δύσκολη παγκόσμια αγορά.

Envolve Entrepreneurship
Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ιδρύθηκε από τον Όμιλο Libra και παρέχει πόρους, εκπαίδευση και προγράμματα βράβευσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Ο οργανισμός ενσωματώνει το πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) και Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΑΕΑ) – προγράμματα τα οποία έχουν αναδείξει 61 νικητές από το 2012, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και των Η.Π.Α. Αποσκοπώντας στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν, το Envolve εργάζεται προς την ανάπτυξη και καλλιέργεια επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, διασφαλίζοντας την άμεση διαθεσιμότητα υπηρεσιών επιχειρηματικής στήριξης προς όλους τους επιχειρηματίες.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ