Καραμουσαλής: Ολιστικό το πρόγραμμα μετασχηματισμού της Τράπεζας Πειραιώς

Τι ανέφερε ο Deputy CFO, Head of Transformation & Business Strategy της Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας στο Fin Forum 2021

Η Τράπεζα Πειραιώς σχεδίασε, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και παράλληλα με την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων συνθηκών, ένα ολιστικό, εμπροσθοβαρές και δυναμικό πρόγραμμα μετασχηματισμού, το οποίο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης ήδη από τον Σεπτέμβριο 2020, ανέφερε ο Γιώργος Καραμουσαλής, Deputy CFO, Head of Transformation & Business Strategy της Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας στο Fin Forum 2021.

Oπως σημείωσε ο κ. Καραμουσαλής, «το ξέσπασμα της πανδημίας ήταν μια ευκαιρία να τεστάρουμε τα αντανακλαστικά του οργανισμού μας, να αξιολογήσουμε τα δεδομένα και να μετατρέψουμε αυτήν την κρίση σε ευκαιρία».  «Η έκτακτη συνθήκη της πανδημίας, δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί και αντιμετωπιστεί ως έκτακτη, μη επαναλαμβανόμενη. Αντιθέτως, η αβεβαιότητα είναι το νέο modus operandi και η νέα πραγματικότητα, που είναι ίσως πιο περίπλοκη από το παρελθόν, καθότι είμαστε στο μεταίχμιο σημαντικών και παράλληλων αλλαγών σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, απαιτεί από τους οργανισμούς εγρήγορση για δράση και προσαρμοστικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμουσαλής.

Πρόσθεσε δε, ότι τα νέα δεδομένα επιβεβαίωσαν την προσήλωση της Τράπεζας στην ESG στρατηγική, επιτάχυναν την υλοποίηση της στρατηγικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τόσο στις εμπορικές λειτουργίες, όσο και στις υποστηρικτικές λειτουργίες, οδήγησαν σε επαναξιολόγηση των υποδομών καθώς του τρόπου που σκέφτεται και λειτουργεί ο οργανισμός με στόχο να κρατάει ρυθμό και να είναι σε εγρήγορση για να ανταποκρίνεται συνεχώς στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Αναφερόμενος στο θέμα του εξορθολογισμού του κόστους, ο κ. Καραμουσαλής σημείωσε ότι τα νέα δεδομένα καλούν στην επαναξιολόγηση της κατανομής και της χρήσης των πόρων. Για παράδειγμα, η τηλεργασία αποτελεί σημαντικό καταλύτη για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων των τραπεζών ενώ η υιοθέτηση της ψηφιοποίησης, τόσο στο εμπορικό κομμάτι, δηλαδή στην επαφή με τον πελάτη, όσο και στο λειτουργικό /back office, δίνει τη δυνατότητα για απελευθέρωση χρόνου των εργαζομένων που μπορεί να διοχετευθεί σε εμπορικές δραστηριότητες.

Πηγή άρθρου και εικόνας: 
https://www.imerisia.gr/oikonomia/trapezes/8356_karamoysalis-olistiko-programma-metashimatismoy-tis-trapezas-peiraios

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ