Παναγούλεια 2021 • Μαθητικός διαγωνισμός ποίησης και ελεύθερου πεζού κειμένου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παναγούλεια 2021», που διοργανώνονται από το Δήμο Αγ. Δημητρίου προς τιμήν του αγωνιστή Αλέξανδρου Παναγούλη, το 4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Δημητρίου, προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό συγγραφής ποιήματος και ελεύθερου πεζού κειμένου υπό το γενικό τίτλο «Η αξία της Δημοκρατίας και οι αγώνες για την προάσπισή της, χθες, σήμερα, αύριο». Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους/στις μαθητές/τριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων και όλων των τάξεων των Γυμνασίων – Λυκείων του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες καλούνται να συγγράψουν ένα ποίημα ή ένα ελεύθερο πεζό κείμενο σκέψεων και στοχασμών, και να το αποστείλουν σε μορφή αρχείου word στη διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου panagouleia21@gmail.com, το αργότερο μέχρι την Κυριακή 18.04.2021. Η έκταση των πεζών κειμένων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 400 λέξεις. Κάθε κείμενο πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο μαθητή/τριας, σχολείο και τάξη φοίτησης, e-mail επικοινωνίας.

Τα έργα των μαθητών/τριών θα αξιολογηθούν από επιτροπή που θα συγκροτήσει το 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής. Τα έργα που θα διακριθούν θα συμπεριληφθούν σε έντυπο βιβλίο – αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παναγούλη, που θα εκδοθεί από τον Δήμο Αγ. Δημητρίου. Όλες οι συμμετοχές θα αποτελέσουν υλικό για τη διοργάνωση έκθεσης ποίησης και στοχαστικού δοκιμίου, σε τόπο και χρόνο που θα αποφασιστεί από τον Δήμο Αγ. Δημητρίου.

Οργανωτική Επιτροπή
Συντονιστής
Νικόλαος Καμήλος, ΣΕΕ ΠΕ70

Μέλη
Ιωάννα Καμπούρμαλη, ΣΕΕ ΠΕ70
Ασημίνα Κοντογεωργίου, ΣΕΕ ΠΕ04
Νικόλαος Λινάρδος, ΣΕΕ ΠΕ02
Αγγελική Χρονοπούλου, ΣΕΕ ΠΕ02

Πηγή άρθρου και εικόνας: https://dad.gr/panagoyleia-2021-mathitikos-diagonismos-poiisis-kai-eleytheroy-pezoy-keimenoy/

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ