RSM: Έκτακτη Ενημέρωση | Κορωνοϊός: Ν. 4799/2021

Στο ΦΕΚ Α’ 78/18-05-2021 δημοσιεύθηκε ο νέος Νόμος Ν. 4799/2021, ο οποίος επιφέρει σημαντικές αλλαγές και φορολογικά μέτρα για τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Τα σημαντικότερα φορολογικά μέτρα που ορίζει ο νέος Νόμος συνοψίζονται παρακάτω.

Άρθρο 110. Επέκταση της απαλλαγής μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων – Τροποποίηση της παρ. 10 του άρθρου δεύτερου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

Επεκτείνεται και για το μήνα Μάιο το μέτρο της απαλλαγής από το μίσθωμα επαγγελματικής μίσθωσης για επιχειρήσεις για τις οποίες έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19 ή η οποίες πλήττονται οικονομικά λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και ανήκουν σε συγκεκριμένους κλάδους επιχειρήσεων. Οι πληγείσες επιχειρήσεις προσδιορίζονται ανά κλάδο και ανά μήνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, μετά από εισήγηση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ