Global Sustain: Davos Lab Dialogues @ Athens: Building a StartUp Nation

Με αφορµή την πεντηκοστή επέτειο ίδρυσης του Παγκόσµιου Οικονοµικού Φόρουµ (World Economic Forum) και στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας the Davos Lab: Building Our Future, οι ανά τον κόσµο, κοινότητες των Global Shapers διοργανώνουν εκδηλώσεις µε κύρια θεµατική την ανάκαµψη µετά την πανδηµία. H Κοινότητα των Global Shapers στην Αθήνα θέτει στο επίκεντρο τις συστηµικές πτυχές του οικοσυστήµατος καινοτοµίας, µε έµφαση στα: Περιβάλλον, Κοινωνία, και Διακυβέρνηση αλλά και τη δηµόσια πολιτική υποστήριξης της καινοτοµίας και επιχειρηµατικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, το διήµερο 25-26 Μαΐου , θα εξεταστούν οι παράγοντες οι οποίοι συµβάλλουν στην οικοδόµηση ενός καινοτόµου έθνους.

Κατά τη διάρκεια του διήµερου µέλη του οικοσυστήµατος καινοτοµίας θα έχουν την ευκαιρία να συνοµιλήσουν µε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για θέµατα Έρευνας και Καινοτοµίας, Βουλευτή Κορινθίας κύριο Χρίστο Δήµα, θέτοντας τις ερωτήσεις τους για την κυβερνητική πολιτική και το Elevate Greece. 

Η εκπαίδευση ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη της καινοτοµίας θα εξεταστεί σε συζήτηση των Αργύρη Τζικόπουλου, Προέδρου του Εκτελεστικού Συµβουλίου JA Europe & Γενικού Διευθυντή, JA Greece, Solomon Levis, CEO, School of Entrepreneurship & Innovation Israel, και Κωνσταντίνου Κίντζιου, Business Development Director ReGeneration µε συντονίστρια την Ηλιάνα Μάγρα, δηµοσιογράφο της Καθηµερινής. 

Τέλος, ο Alvertos Revach, Founder της Humble Holdings S.A, η Γενική Διευθύντρια της Global Sustain Κατερίνα Περίσση, µια εκ των πρωτοπόρων της Βιωσιµότητας στο Ελληνικό Επιχειρείν καθώς και ο Αχιλλέας Ιωακειµίδης, Σύµβουλος Διοίκησης για τη Βιώσιµη Ανάπτυξη της ΔΕΗ Α.Ε. θα συζητήσουν µε τον Νίκο Ευσταθίου, δηµοσιογράφο της Καθηµερινής για τη βιώσιµη ηγεσία και το πώς µπορεί να εφαρµοστεί στην Ελλάδα.Τα συµπεράσµατα της εκδήλωσης θα υποβληθούν στο World Economic Forum, GS Davos Lab Task Force ώστε να συµπεριληφθούν σε ειδική έκθεσή του, η οποία θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο του 2021. 

Η εκδήλωση πραγµατοποιείται σε συνεργασία µε τον ΣΕΒ, το The Startup Nation Initiative και τη Global Sustain. 

Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να κλείσουν τη θέση τους δηλώνοντας συµµετοχή στο bit.ly/DavosDialoguesAthens, για περιορισµένο αριθµό θέσεων





 
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ