Εθελοντική Διακονία Ασθενών: Διαδικτυακή Εκπαίδευση για τους νέους εθελοντές της «Διακονίας»

Διαδικτυακή Εκπαίδευση για τους νέους εθελοντές της «Διακονίας»

Η «Διακονία», ανταποκρινόμενη στη συγκινητική εκδήλωση ενδιαφέροντος για εθελοντική προσφορά από πολλούς συνανθρώπους μας και ακολουθώντας τα μέτρα για την προστασία από τον νέο κορωνοϊό, διοργανώνει διαδικτυακή εκπαίδευση για τους νέους εθελοντές της!

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί 15, 16 & 17/6

Σκοποί της εκπαίδευσης είναι :

• Η κατάρτιση των νέων εθελοντών προκειμένου να προσφέρουν στο συνάνθρωπό μας υπεύθυνα και με ασφάλεια.
• Η ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τις συναισθηματικές, κοινωνικές και ιατρικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες των μοναχικών συνανθρώπων μας στυς οποίους θα κληθούν να προσφέρουν (π.χ. παιδιά με εισαγγελική εντολή, πρόσφυγες, άτομα με ειδικές ανάγκες, καρκινοπαθείς ασθενείς, κ.τ.λ.).

Στόχος η αξιόπιστη, υπεύθυνη και ασφαλής παρουσία των εθελοντών μας στο πλευρό των μοναχικών συνανθρώπων μας (παιδιών και ενηλίκων).

Η πανδημία του κορωνοϊού κατέδειξε σε όλους, δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο, τα δυσάρεστα συναισθήματα που μπορεί να προκληθούν από τη μοναξιά το ζήτημα της μοναξιάς , αλλά παράλληλα και τη σημασία της υποστήριξης των μοναχικών ασθενών και συνανθρώπων μας και κάλυψης των ήδη υπαρχουσών και νέων αναγκών τους.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, οι εθελοντές μας προσφέρουν αδιάκοπα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ωστόσο οι ανάγκες δυστυχώς πολλαπλασιάζονται.

Η «Διακονία» καλεί όσους έχουν τη διάθεση να δώσουν λίγο χρόνο και να τον κάνουν χαμόγελο στα πρόσωπα εγκαταλελειμμένων παιδιών και ασθενών.

Τηλ. επικοινωνίας: 2107752706, 2107252706 και 2107252716
Email: edani@diaconia.gr
Ημέρες και ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή 8:00-20:00

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ