Η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola Hellas με την «Αποστολή Νερό» υποστηρίζουν το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ecocinema

Στο πλαίσιο της Κοινωνικής τους Υπευθυνότητας, η Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas, συνεχίζουν με συνέπεια την «Αποστολή Νερό» χορηγώντας το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ecocinema που θα πραγματοποιηθεί 21-27 Φεβρουαρίου στον Πειραιά.


Με στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και τη συμμετοχή του κοινού στο διάλογο που αναπτύσσεται σε διεθνές επίπεδο για ζητήματα σχετικά με την κοινωνία και τον οικολογικό της περίγυρο, στο φετινό φεστιβάλ θα προβληθούν 80 ταινίες από όλον τον κόσμο που θα εστιάζουν σε περιβαλλοντικά προβλήματα καθώς και σε θέματα όπως η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η υπανάπτυξη.


Η «Αποστολή Νερό» θα δώσει το «παρών» αυτές τις μέρες στους κινηματογράφους Αττικόν και Σινεάκ για να υπενθυμίσει στους παρευρισκομένους το μείζον θέμα της διατήρησης και διαφύλαξης των υδάτινων πόρων της χώρας μας. Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι δωρεάν αποσκοπώντας στην προσέλκυση και ευαισθητοποίηση μεγαλύτερου μέρους ανθρώπων για ζητήματα που δύνανται να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μας.


Tι κάνουν η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola Hellas για το Νερό


Στην Coca-Cola Τρία Έψιλον και στην Coca-Cola Hellas αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα της διαφύλαξης και σωστής διαχείρισης των υδάτινων πόρων της γης, όχι μόνο γιατί το Νερό συνδέεται άμεσα με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των δύο εταιριών αλλά γιατί σαν Κοινωνικά Υπεύθυνες Εταιρείες, που αναγνωρίζουν τη σημασία της Βιώσιμης Ανάπτυξης και λειτουργούν ως «Υπεύθυνος Πολίτης», θεωρούν χρέος τους να συμβάλλουν στη διαφύλαξη του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου, χωρίς τον οποίο δε μπορεί να υπάρξει ζωή στον πλανήτη.


Για το λόγο αυτό επενδύουν εδώ και χρόνια στη διατήρηση του: • Εφαρμόζουν συστήματα για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων σε όλες τις εγκαταστάσεις.

 • Επιδιώκουν να γίνουν ο αποτελεσματικότερος Βιομηχανικός χρήστης ύδατος μεταξύ παρόμοιων επιχειρήσεων.

 • Πραγματοποιούν ενέργειες για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο καθαρό πόσιμο νερό στις κοινότητες, σε όλες τις χώρες, όπου δραστηριοποιούνται.

 • Προωθούν την αρχή της ολοκληρωμένης διαχείρισης υδάτινων πόρων σε επίπεδο λεκάνης απορροής.

 • Συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, αλλά και των τοπικών κοινωνιών, σε σχέση με τα θέματα νερού.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της βελτίωσης της διαχείρισης του νερού και της αποδοτικής χρήσης του: • Μείωσαν στο σύνολο των μονάδων παραγωγής όλων των χωρών όπου δραστηριοποιείται η Coca-Cola Τρία Έψιλον, την κατανάλωση Νερού κατά 16% από το 2003 έως το 2006.

 • Σε παγκόσμιο επίπεδο η Τhe Coca-Cola Company για την περίοδο 2002-2005 ενώ αύξησε τον όγκο παραγόμενου προϊόντος κατά 10%, μείωσε την κατανάλωσε νερού κατά 9%.

 • Ξεκίνησαν το 2002 στην Ευρώπη, σε συνεργασία με τo WWF, το Water Savers Programme με στόχο την εξοικονόμηση νερού. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε 14 μονάδες παραγωγής της Coca-Cola Τρία Έψιλον, μεταξύ των οποίων και η μονάδα στο Σχηματάρι.

Η Τhe Coca-Cola Company ανακοίνωσε στις 5 Ιουνίου 2007, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο Πεκίνο, μακροχρόνια συνεργασία με τo WWF για την προστασία των υδάτινων πόρων. Η δέσμευση αυτή της εταιρείας, ύψους 20 εκ. δολαρίων, περιλαμβάνει: • την προστασία 7 από τις πιο σημαντικές λεκάνες απορροής ποταμών, παγκοσμίως (του Yangtze στην Κίνα, του Mekong στην Ν.Α Ασία, των Rio Grande και Rio Bravo στη Ν.Δ Αμερική και Μεξικό, των ποταμών της Ν.Α Αμερικής, τις λεκάνες του Μεσοαμερικάνικου Καραϊβικού Υφάλου, τη λίμνη Μαλάουι στην Ν. Αφρική και του Δούναβη στην Ευρώπη)

 • την αποτελεσματικότερη διαχείριση του νερού στις παραγωγικές διαδικασίες της εταιρείας του

 • τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (αερίων θερμοκηπίου)

Οι εταιρείες πραγματοποίησαν προγράμματα που αφορούν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων και απευθύνονται στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο των χώρων όπου λειτουργούμε.


Ενδεικτικά αναφέρονται: • Πρόγραμμα για την προστασία του ποταμού Δούναβη: Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Αυστρία, Μολδαβία, Ουκρανία

 • Πρόγραμμα για την προστασία του ποταμού Βόλγα: Ρωσία

 • Πρόγραμμα για τη διατήρηση των Λεκανών Απορροής και την προστασία των Ακτών της Μεσογείου, σε συνεργασία με τη WWF: Ιταλία, Κροατία, Ελλάδα

 • Λειτουργία Συστήματος Επεξεργασίας Απόβλητων Υδάτων: Νιγηρία

Στην Ελλάδα: • Την περίοδο 2003-2006 μειώθηκε η κατανάλωση νερού (σε λίτρα νερού, ανά λίτρο παραχθέντος προϊόντος) κατά 8%.

 • Λειτουργούν βιολογικούς καθαρισμούς σε όλες τις μονάδες παραγωγής (με εξαίρεση τη μονάδα του Ηρακλείου, η οποία χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού της Βιομηχανικής Περιοχής).

 • Στο νέο Εργοστάσιο στο Ηράκλειο της Κρήτης που λειτούργησε στα τέλη του 2006, χρησιμοποιούνται τεχνολογίες ανακύκλωσης νερού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί τόσο την κατανάλωση του, όσο και την παραγωγή αποβλήτων. Αντίστοιχες επενδύσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες εγκαταστάσεις της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

 • Ξεκίνησε το 2006 ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εργαζομένων της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola Hellas.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ