Στηρίζει την τέχνη – Με τη χορηγία του εικαστικού έργου «Μυστικός Κήπος» του Ε. Βαρλάμη

Μία μοναδική πολιτιστική εκδήλωση, το πολυδιάστατο εικαστικό έργο «Μυστικός Κήπος» του Ευθύμιου Βαρλάμη για τον εορτασμό του Έτους Μότσαρτ, στηρίζει η Coca-Cola στη Θεσσαλονίκη. Το έργο, που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των μα' Δημητρίων, στην Αποθήκη 8 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, από τις 8 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2006.


Ο «Μυστικός Κήπος» αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα του Ε. Βαρλάμη για τον παγκόσμιο εορτασμό των 250 χρόνων από τη γέννηση του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Είναι ένα μοναδικό πείραμα μεταφοράς της μουσικής του Μότσαρτ σε χρώματα και εικαστικές φόρμες μέσα από μεγάλες ζωγραφικές σειρές. Το έργο έχει μορφή λαβύρινθου που μεταφέρει τον επισκέπτη σε ένα μαγικό κήπο γεμάτο εικόνες, μουσική και εκπλήξεις. Η εντυπωσιακή σειρά, πάνω στην οποία εργάζεται ο καλλιτέχνης για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, περιλαμβάνει εικαστικά έργα μεγάλων διαστάσεων (συνολικού μήκους περίπου 300 μ.) και φωτεινές προβολές, που αντιστοιχούν σε γνωστές μελωδίες του Μότσαρτ.


Η υποστήριξη της εκδήλωσης, εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της Coca-Cola να στηρίζει δρώμενα που συμβάλλουν στην τόνωση της πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου μας και προάγουν κάθε έκφραση τέχνης.


Πηγή: http://www.presspoint.gr (Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ