Η Coca-Cola δίπλα στους νέους των πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Ηλείας

Ενίσχυση αθλητικών και εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων στους Δήμους Ωλένης και Φολόης


Έξι μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα, τον Αύγουστο του 2007, η Coca-Cola συνεχίζει να στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των ανθρώπων και των κοινωνιών που επλήγησαν, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης και ενίσχυσης. Στο πλαίσιο αυτό, και με την πολύτιμη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Coca-Cola εντόπισε τρία από τα χωριά που είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες υλικές ζημίες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2007, την Κουτσοχέρα και το Λάνθι, στο Δήμο Ωλένης, και το Λάλα, στο Δήμο Φολόης. Στους δήμους αυτούς, η Coca-Cola δώρισε εκπαιδευτικό, τεχνολογικό και αθλητικό εξοπλισμό, με σκοπό την ενίσχυση υποδομών που συγκεντρώνουν τη νεολαία και λειτουργούν ως ευκαιρία διεξόδου για τους νέους της Ηλείας. Συγκεκριμένα, στην Κουτσοχέρα, η συμβολή της Coca-Cola θα επικεντρωθεί στην αποκατάσταση ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, στο Λάνθι, στην αποκατάσταση του Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού Κέντρου Νεότητας της περιοχής, ενώ στο Λάλα, οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην ενίσχυση του Λυκείου της περιοχής με εξοπλισμό πληροφορικής.


Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενός νέου Πανευρωπαϊκού προγράμματος, με τίτλο «Coca-Cola Solidarity-One Team Europe», που στοχεύει στην ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ όλων των γραφείων της Coca-Cola, ανά την Ευρώπη, ενώνοντας περισσότερους από 1.400 εργαζόμενους σε έναν κοινό ανθρωπιστικό σκοπό. Η σύλληψη του προγράμματος «Coca-Cola Solidarity-One Team Europe» έγινε με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα και άγγιξε τους εργαζόμενους της Coca-Cola σε όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί ως πρόγραμμα-θεσμός, με σκοπό να επεμβαίνει σε κάθε περίπτωση αντίστοιχης κατεπείγουσας ανάγκης, προσφέροντας υλική και ηθική ενίσχυση στους συνανθρώπους μας.


Πρώτη εφαρμογή του προγράμματος «Coca-Cola Solidarity-One Team Europe» αποτελεί η ενίσχυση του πολύπαθου Νομού Ηλείας. Στο πλαίσιο αυτό, και με σκοπό την επίσημη ανακοίνωση της δωρεάς, η Coca-Cola, σε συνεργασία με τους δήμους Ωλένης και Φολόης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ιστιοπλοΐας και Πρεσβευτή της Coca-Cola για το «ευ αγωνίζεσθαι», Αιμίλιο Παπαθανασίου, διοργάνωσε, στις 5 Μαρτίου 2008, εκδήλωση για την ανακοίνωση και παράδοση των δωρεών, στην έδρα του Δήμου Ωλένης, Καράτουλα.


Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ωλένης, κ. Ιωάννης Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φολόης, κ. Απόστολος Κωστόπουλος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Στυλιανός Μακρινός, η εκπρόσωπος της εταιρείας, κ. Αναστασία Σιδέρη, ενώ ο Αιμίλιος Παπαθανασίου μίλησε στους παρευρισκόμενους μαθητές, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο του αθλητισμού στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου χαρακτήρα, που κατορθώνει να ξεπερνά τα εμπόδια και να αντιμετωπίζει με σθένος τις ανατροπές της ζωής. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα ακόλουθα: «Ως άνθρωπος και ως αθλητής, έχω αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες στη ζωή μου και πολλές φορές άγγιξα τα όρια μου. Όμως αυτό στο οποίο με βοήθησε ο αθλητισμός ήταν να κατασταλάξει μέσα μου η σκέψη πως, αν παλέψω για κάτι με όλες μου τις δυνάμεις, μπορώ να το καταφέρω… Και για να πιστέψει κάποιος με όλη του τη δύναμη στις δυνατότητες του, πρέπει πρώτα να αποδεχτεί τον εαυτό του, πράγμα που γίνεται αν σέβεσαι τόσο εσένα όσο και τους συναθλητές και συνανθρώπους σου…».


Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Coca-Cola Solidarity-One Team Europe», η Coca-Cola ζήτησε από την καλλιτέχνιδα Καρολίνα Ροβύθη να απεικονίσει την ελπίδα που ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες. Η Καρολίνα ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκληση αυτή και αφιλοκερδώς δημιούργησε το «Δέντρο της Ελπίδας», το οποίο μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις φωτιές.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης του Συστήματος της Coca-Cola* για την ενίσχυση και αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών, το οποίο διαμορφώθηκε γύρω από τρεις άξονες:  • παροχή άμεσης ενίσχυσης: διανομή 400.000 λίτρων πόσιμου νερού στους ανθρώπους που δοκιμάζονταν από την καταστροφή, συνεργασία ομάδων εθελοντών της Coca-Cola Τρία Έψιλον με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για την ανακούφιση των πληγέντων, δωρεά 2 εκατομμυρίων ευρώ στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την αποκατάσταση των υποδομών και των εκτάσεων που καταστράφηκαν ολοσχερώς
  • παροχή μεσοπρόθεσμης ενίσχυσης: δωρεά ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για την αναδάσωση του χώρου της Ε.Ο.Ε. στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και για την αναστήλωση των υποδομών της
  • παροχή βοήθειας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα: κινητοποίηση σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω του προγράμματος «Coca-Cola Solidarity-One Team Europe».

*Το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα αποτελείται από τις εταιρείες Coca-Cola και τον επίσημο εμφιαλωτή της, την Coca-Cola Tρία Έψιλον.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ