Η Coca-Cola light στο ρυθμό του σύγχρονου χορού

Η χορογράφος Τζένη Αργυρίου με αφετηρία τη φιλοσοφία της Coca-Cola light, διευθύνει καλλιτεχνικά και σκηνοθετικά μια πρωτότυπη παράσταση, με τίτλο «Lights on You»


Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η Coca-Cola light δίνει την ευκαιρία σε 5 νέους χορευτές να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού


Η Coca-Cola light απευθύνεται σε όλους αυτούς που αφήνουν τον πραγματικό τους εαυτό να λάμψει και γιορτάζουν τη μοναδικότητά τους σε κάθε τους βήμα. Η φιλοσοφία αυτή αποτελεί αφετηρία για την Coca-Cola light για μια πρωτοβουλία υποστήριξης του ελληνικού σύγχρονου χορού, και για την Τζένη Αργυρίου για τη δημιουργία μιας παράστασης με τίτλο “Lights on You” και κεντρική ιδέα την ανάδειξη «των μεγάλων ή μικρών, των προσωπικών ή κοινωνικών στιγμών που ο άνθρωπος είναι πραγματικά ο εαυτός του, και φωτίζει τη μοναδικότητά του». Σε Συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2008, η Coca-Cola light και η Τζένη Αργυρίου παρουσίασαν τη συνεργασία τους, η οποία θα κορυφωθεί στα μέσα Μαΐου, με μια σειρά παραστάσεων στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.


Περισσότερα από 80 άτομα έχουν ήδη ανταποκριθεί στην ανοιχτή πρόσκληση, που απευθύνθηκε σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορογράφους/χορευτές, για τις ανάγκες προετοιμασίας της παράστασης. Έως δέκα χορευτές θα επιλεχθούν μέσα από τη διαδικασία των ακροάσεων, και σε ρόλο δημιουργού θα καταθέσουν το προσωπικό τους «υλικό», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τζένης Αργυρίου, εμπνεόμενοι από αληθινές καθημερινές ιστορίες που αποτελούν αφορμή έκφρασης της μοναδικότητας του ανθρώπου.


Κάθε ένας από τους χορευτές με όχημα το σώμα, το λόγο, τις εικόνες, τα φώτα, το βίντεο, τα ρούχα, το σκηνικό και τη μουσική θα μοιραστεί άμεσα ή έμμεσα με το κοινό τις στιγμές εκείνες που φέρνουν στην επιφάνεια τη μοναδικότητα μας. Στη διάρκεια της παράστασης το κοινό θα ζήσει μια μοναδική εμπειρία καθώς ο συνηθισμένος διαχωρισμός ανάμεσα σε σκηνή και θεατές δεν θα υπάρχει.


Η Coca-Cola light αποδεικνύει έμπρακτα την πρόθεσή της να υποστηρίξει τον ελληνικό σύγχρονο χορό όχι μόνο μέσα από τη συγκεκριμένη παράσταση, αλλά και με τη χορηγία, για πρώτη φορά φέτος, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, και την κάλυψη της υποτροφίας 5 νέων χορευτών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα θερινά εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού.


Συντελεστές παράστασης «Lights on You»  • Καλλιτεχνική και σκηνοθετική διεύθυνση: Τζένη Αργυρίου
  • Σκηνικά: Όλγα Λεοντιάδου
  • Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
  • Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Σταύρος Γασπαράτος
  • Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
  • Σεναριακή Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μυστριώτης
  • Βοηθός καλλιτεχνικού διευθυντή: Αθηνά Σιδηροπούλου
  • Virtual performer/δημιουργός: Rowan Thorpe
  • Σχεδιασμός και Ανάπτυξη συστημάτων καλλιτεχνικής Ερμηνείας: Πάνος Τσαγκαράκης, Στάθης Χρυσίδης
  • Performers / δημιουργοί: Ευριπίδης Λασκαρίδης, Ερμής Μαλκότσης, Σταυρούλα Σιάμου

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ