Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Η Coca-Cola «πολεμά» τις κλιματικές αλλαγές, προωθώντας έναν ενεργό τρόπο ζωής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Coca-Cola πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά και ενώνει τις δυνάμεις της με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), στηρίζοντας την καμπάνια- πρωτοβουλία του, για την «Προστασία της Υγείας από τις Κλιματικές Αλλαγές»

Μέσα από το επικοινωνιακό πρόγραμμα, με τίτλο «Ξέρεις ότι μπορείς να πολεμήσεις τις κλιματικές αλλαγές προσέχοντας την υγεία σου;», η Coca-Cola έχει στόχο να αναδείξει τη διττή σημασία της σωματικής δραστηριότητας τόσο για την προστασία της υγείας του ανθρώπου αλλά και του περιβάλλοντος, εστιάζοντας στους δύο βασικούς- στρατηγικούς πυλώνες της Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, την υγεία και το περιβάλλον.

Με κεντρικό μήνυμα «Η φυσική σου κατάσταση θα βελτιωθεί άμεσα. Ο πλανήτης θα σε ευγνωμονεί», η Coca-Cola παροτρύνει τους πολίτες να:
  • Χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο μόνο όταν είναι απαραίτητο
  • Χρησιμοποιούν τις σκάλες όσο πιο συχνά μπορούν, αποφεύγοντας το ασανσέρ
  • Κατεβαίνουν από το λεωφορείο μία στάση πριν τον προορισμό τους και να φτάνουν εκεί περπατώντας
  • Ξεκινήσουν και πάλι να χρησιμοποιούν το ποδήλατο
Με την πρωτοβουλία αυτή, η Coca-Cola προβάλλει τη σημασία της προσωπικής πρωτοβουλίας και σε κοινωνικά ζητήματα, αποδεικνύοντας πώς με απλές καθημερινές ενέργειες, όπως οι παραπάνω, καθένας μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη, φροντίζοντας ταυτόχρονα και τον εαυτό του.

Η ενημερωτική καμπάνια αποτελεί συνέχεια των δράσεων που αναπτύσσει η Coca-Cola, για την προώθηση ενός ενεργού τρόπου ζωής παροτρύνοντας περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια νέους ανθρώπους, σε όλη την Ευρώπη ετησίως, να συμμετέχουν σε αυτές.

Στην Ελλάδα, η καμπάνια ενσωματώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «?λλαξε Στάση Μπες στη Δράση», που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Σύστημα της Coca-Cola*, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το «?λλαξε Στάση Μπες στη Δράση» εστιάζει στον τομέα της υγείας, της ισορροπημένης διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας, σε μια προσπάθεια ανταπόκρισης στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για τη Διατροφή, τη Φυσική Δραστηριότητα και την Υγεία, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, και κυρίως της παιδικής. Μέσω του «?λλαξε Στάση Μπες στη Δράση» προβάλλεται η σημασία του ισορροπημένου τρόπου ζωής με βασικό μήνυμα το «Ισορροπία ? Μέτρο ? Ποικιλία». Το πρόγραμμα πλαισιώνεται κατά περίπτωση από:
  • Μία διαφημιστική καμπάνια, με κοινωνικό μήνυμα, με στόχο την προβολή ισορροπημένων προτύπων διατροφής και άσκησης, που προβάλλεται στους κινηματογράφους κατά τη διάρκεια παιδικών ταινιών
  • Τη «Γειτονιά της Δράσης», μια πολύχρωμη και παιχνιδιάρικη γειτονιά, που περιλαμβάνει μια σειρά βιωματικών και ψυχαγωγικών παιχνιδιών
  • Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • Μία παράσταση με μαριονέττες και
  • Ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι επιμορφωτικού χαρακτήρα
*Το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα αποτελείται από τις εταιρείες Coca-Cola Tρία Έψιλον και την Coca-Cola Hellas. 
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ