«Πράσινο Βραβείο Αποτελεσματικότητας» για την ΑΒ

Η ΑΒ τιμήθηκε με χρυσό Effie στην κατηγορία Green στην Τελετή Απονομής των Effies Hellas που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008, στο Θέατρο Παλλάς.

Η Spot Thompson που διαχειρίζεται το διαφημιστικό λογαριασμό της ΑΒ κατέθεσε για λογαριασμό της υποψηφιότητα και κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Green Effie» για την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την ανταποδοτική ενέργεια ανακύκλωσης. Με μότο «για να μην γίνουν τα σκουπίδια η πολιτιστική μας κληρονομιά για τις επόμενες γενιές», η ΑΒ προέτρεπε το κοινό να ανακυκλώσει τις συσκευασίες του στα συστήματα ανακύκλωσης ΑΒ.

Ταυτόχρονα η ΑΒ δώριζε 0,05 ευρώ για κάθε συσκευασία ιδιωτικής ετικέτας και 0,03 ευρώ για κάθε επώνυμη συσκευασία που θα ανακυκλωνόταν σε διάστημα ενός μηνός (10 Νοεμβρίου – 10 Δεκεμβρίου 2007). Με το ποσό που συγκεντρώθηκε αγοράστηκε ειδικός εξοπλισμός συνολικής αξίας 36.462 ευρώ για τις δύο Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές Πατρών & Ιωαννίνων ενώ σημειώθηκε αύξηση 18,9% κατά βάρος στις συνολικές συλλεγόμενες ποσότητες των μεταλλικών, πλαστικών και γυάλινων συσκευασιών σε σχέση με το μέσο μηνιαίο όρο του 2006.

βραβεία Effies αποτελούν μία από τις σημαντικότερες τιμητικές διακρίσεις στο χώρο του marketing και της επικοινωνίας παγκοσμίως και έχουν αναγνωριστεί ως τα μοναδικά βραβεία αποτίμησης της αποτελεσματικότητας μιας καμπάνιας. H ειδική κατηγορία Green Εffie που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα, επιβραβεύει τη στρατηγική σκέψη, τη δημιουργική έκφραση και τα αποτελέσματα σε σχέση με τους προκαθορισμένους στόχους μιας ενέργειας προώθησης της συλλογικής οικολογικής συνείδησης.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ