Η Καμπάνια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τα τσίρκο με ζώα

Πλήρης φάκελος της πρότασής μας έχει κατατεθεί στα Υπουργεία ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Παιδείας καθώς και σε όλους τους υπεύθυνους περιβάλλοντος των κομμάτων. Την υποστήριξή τους και τη σύμφωνη γνώμη τους κατέθεσαν ήδη προφορικά ή γραπτά οι κ.κ. Υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., κ. Καλογιάννης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Καλαφάτης, ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Μανιάτης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Παπαγιαννάκης, Κουράκης και Τσούκαλης. Για το ίδιο ζήτημα, εκπρόσωποι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ συμμετείχαν σε συνάντηση εργασίας στις Βρυξέλλες με Ευρωβουλευτές από όλες τις χώρες της Ευρώπης, για την κατάργηση άγριων ζώων σε αιχμαλωσία.

Οι υπογραφές πολιτών που συγκεντρώνουμε στο blog http://arcturos.wordpress.com/ αλλά και στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ανέρχονται σε 10.000.

Υποστηρίζουμε το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Ταμείο Μέριμνας και Προστασίας Ζώων και πιέζουμε για την ψήφισή του. Παράλληλα απαντώντας στο αίτημά μας η ΚΕΔΚΕ (Συνεδρίαση της 13ης 12.2007) προχώρησε στην επεξεργασία τροπολογίας του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου προκειμένου Δήμοι και Κοινότητες σε όλη την Ελλάδα να μην δέχονται πια τσίρκο με ζώα στις περιοχές τους.

Παρ' όλα αυτά, το MEDRANO ήρθε και παρά τις διαμαρτυρίες έκανε παραστάσεις στα Γιάννενα, την Καστοριά, τη Φλώρινα, την Κοζάνη, τα Γιαννιτσά και συνεχίζει να λειτουργεί στον Πειραιά. Μάλιστα, έχει εξαγγείλει συνέχεια της περιοδείας σε όλη την Ελλάδα, ως το φθινόπωρο.

Επαναλάβαμε το αίτημά μας στην ΚΕΔΚΕ και στον κ. Κοντό, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Α.Α.Τ.) από όπου και πήραμε εγγράφως την επιβεβαίωση του κ. Κιλτίδη, Υφυπουργού Α.Α.Τ ότι θα προωθήσει το ζήτημα. Λόγω της πίεσής μας στα ΜΜΕ μέσω επιστολών, δελτίων τύπου και τηλεοπτικών/ραδιοφωνικών συνεντεύξεων λάβαμε εξώδικο από τον ιδιοκτήτη του MEDRANO. Συνεχίζουμε λοιπόν πολύ δυναμικά και καθόλου σιωπηλά.

Y.Γ.: Ενημερώστε μας για ό,τι καινούργιο μαθαίνετε σχετικά ή για τους επόμενους προγραμματισμένους σταθμούς του τσίρκο στο arcturosarcturos.gr. Συνεχίστε τις υπογραφές στο blog http://arcturos.wordpress.com/.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ