Τράπεζα Πειραιώς: Παραδόθηκαν τα 30 υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα

Τριάντα υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα, παρέδωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Αθανάσιο Κοντοκώστα.

Η παράδοση των 30 πυροσβεστικών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Βόλο, σε ειδική εκδήλωση, στο εργοστάσιο της εταιρίας που κατασκεύασε τα τριάντα οχήματα.

Τα οχήματα αυτά αποτελούν δωρεά της Τράπεζας Πειραιώς προς το Πυροσβεστικό Σώμα, για την ενίσχυση των δυνάμεών του, με στόχο πάντα την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η παραγγελία των τριάντα πυροσβεστικών οχημάτων, έγινε με απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, πέρυσι τον Αύγουστο, τις ημέρες που σημειώθηκαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο.

Την εκδήλωση για την παράδοση και την παραλαβή των 30 πυροσβεστικών οχημάτων, χαιρέτησε με την ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Μιχ. Σάλλα γιά αυτή τη σημαντική προς το κράτος προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς. Στη σημασία της δωρεάς αναφέρθηκε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αθ. Κοντοκώστας, ο οποίος παρέδωσε στον κ. Μιχ. Σάλλα τον Αστέρα Αξίας και Τιμής. Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτείας και της στρατιωτικής ηγεσίας. Τις μεγάλες δυνατότητες των συγκεκριμένων πυροσβεστικών οχημάτων, ανέπτυξε ο επικεφαλής της κατασκευάστριας εταιρίας κ. Νικ. Κιολεΐδης.

Η δωρεά που έγινε, αφορά συγκεκριμένα 20 πυροσβεστικά οχήματα Mercedes των 5.000 λίτρων συν 500 λίτρων αφρού, 4×4 off road, επίσης 5 πυροσβεστικά οχήματα της ίδιας μάρκας των 11.000 λίτρων συν 500 λίτρων αφρού 6×4 off road, καθώς και 5 οχήματα των 13.000 λίτρων συν 500 λίτρων αφρού 6×6 βαρέων επιχειρήσεων. Το σύνολο της προσφοράς, για τα 30 οχήματα που παρέλαβε σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα από την Τράπεζα Πειραιώς, ανέρχεται στα 9 εκ. ευρώ.

Στη ομιλία του, ο κ. Σάλλας τόνισε ότι η δωρεά προς το Πυροσβεστικό Σώμα, εντάσσεται στην γενικότερη φιλοσοφία και την πολιτική της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, την οποία εφαρμόζει με συνέπεια η Τράπεζα Πειραιώς. Είτε πρόκειται για την προστασία του περιβάλλοντος, είτε για τον πολιτισμό ή την κοινωνία. «Οι μεγάλες επιχειρήσεις -υπογράμμισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς- πιστεύω ότι οφείλουν να διαδραματίζουν έναν ευρύτερο ρόλο στον τόπο, για την κοινωνία, την προστασία του φυσικού και του αστικού περιβάλλοντος, τον πολιτισμό, την ποιότητα της ζωής. Όπου το κράτος, η πολιτεία, αδυνατεί αντικειμενικά να καλύψει με ταχύτητα όλες τις ανάγκες της κοινωνίας, τότε οι μεγάλες επιχειρήσεις που διαθέτουν όραμα και τους οικονομικούς πόρους να το υλοποιούν, επιβάλλεται, πιστεύω, να καλύπτουν το κενό αυτό».

O αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Αθ. Κοντοκώστας, ο οποίος παρέλαβε τα πυροσβεστικά οχήματα, επισήμανε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρατηρώ ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις ασπάζονται στρατηγικές, που στοχεύουν σε μια βιώσιμη ανάπτυξη και ενσωματώνουν κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στις επαφές τους. Η τράπεζα Πειραιώς με τη δωρεά των 30 πυροσβεστικών οχημάτων αποτελεί ένα λαμπρό πρότυπο και απόδειξη της έμπρακτης διάθεσης προσφοράς στο συνάνθρωπό μας. Γι' αυτό, ο έπαινος και η αναγνώριση όλων μας θεωρούνται περισσότερο από δεδομένα. Επιτρέψτε μου να διαβεβαιώσω τον πρόεδρο της Τράπεζας και τους εκπροσώπους της ότι, θα αξιοποιήσουμε τη δωρεά αυτή, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επ' ωφελεία όλου του Ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος της κατασκευάστριας «ΝΙΚ. ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε.», κ. Νικ. Κιολεΐδης, δήλωσε σχετικά: «Η παράδοση 30 υπερσύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων, που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα και ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητα κατασκευής τους και τη δυνατότητά τους να επιχειρούν ακόμα και κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες, θα ενισχύσει ουσιαστικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το Πυροσβεστικό Σώμα αποκτά υπερσύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα οχήματα χωρητικότητας 11.000 και 13.000 λίτρων off road και βαρέων επιχειρήσεων».

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ