Ο Όμιλος Delhaize εκδίδει τον πρώτο του Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας

Τον πρώτο Εταιρικό Κοινωνικό Απολογισμό δημοσίευσε στις Βρυξέλλες ο Όμιλος Delhaize. Η έκθεση παρουσιάζει τα επιτεύγματα και τις στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου σε θέματα που αφορούν: τα προϊόντα, τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Ο Pierre-Olivier Beckers, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, αναφέρει: «Ο Όμιλος Delhaize ανέκαθεν δραστηριοποιείτο σε ενέργειες που αφορούσαν την ευημερία των εργαζομένων, των πελατών, των προμηθευτών και της κοινωνίας γενικότερα. Όλα τα παραπάνω αποτελούν τον πυρήνα της μακροπρόθεσμης επιτυχίας του Ομίλου για τα 140 χρόνια λειτουργίας του. Η Εταιρική Ευθύνη συμβαδίζοντας με την αποτελεσματικότητα και την κερδοφορία αποτελούν τους τρεις πυλώνες της Επιχειρησιακής Στρατηγικής του Ομίλου».

Η έκθεση καθορίζει τις στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου και σημειώνει την πρόοδο που έχει γίνει για την κάθε ενότητα:

  1. H ύψιστη προτεραιότητα του Ομίλου είναι να παράσχει ασφαλή, υγιή και υψηλής ποιότητας προϊόντα σε προσιτές τιμές. Στην Ευρώπη, για παράδειγμα το 1985 ο Όμιλος ήταν ο πρώτος ο οποίος προώθησε τα οργανικά προϊόντα, ενώ αργότερα στις Η.Π.Α. ανέπτυξε τα «Αστέρια καθοδήγησης» ένα πρωτοποριακό σύστημα ναυσιπλοΐας θρεπτικών συστατικών.
  2. Προτεραιότητα του Ομίλου αποτελεί η προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των 138.000 εργαζομένων του. Συγκεκριμένα το 2007 η Hannaford -μία από τις εταιρείες του Ομίλου στην Αμερική- κέρδισε το πρώτο βραβείο ως ο καλύτερος εργοδότης για τον υγιή τρόπο ζωής των εργαζομένων της ενώ το 2008 ο Όμιλος στέφθηκε Πρωταθλητής Διαφορετικότητας.
  3. Όσον αφορά τον πλανήτη, ο Όμιλος εστιάζει στη διατήρηση της ενέργειας. Στο Βέλγιο, για παράδειγμα η Delhaize είναι ο μεγαλύτερος χρήστης ανανεώσιμης ενέργειας, ενώ στην Ελλάδα η ΑΒ καθιέρωσε πρώτη στην Ευρώπη Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών. Στην Αμερική η Food Lion έχει κερδίσει στην κατηγορία της τα περισσότερα ενεργειακά αστέρια.

Στο συγκεκριμένο Απολογισμό ο Όμιλος δεσμεύεται να βελτιωθεί και συγκεκριμένα αναπτύσσει βασικούς δείκτες απόδοσης (KPIs) για να μετρήσει το αποτύπωμα του ?νθρακα στην Εφοδιαστική Αλυσίδα του και να υποβάλει νεότερη έκθεση με τα αποτελέσματα.

Για να διαβάσετε αναλυτικά τον πλήρη Aπολογισμό, επισκεφτείτε το www.delhaizegroup.com – ενότητα «What's new?».


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ