Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ μεγάλος χορηγός στο πρωτοποριακό Green Design Festival!

Tο Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ΑΥΡΑ, it's so easy being green, συμμετέχει ως μεγάλος χορηγός στο Green Design Festival, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. To Green Design Festival αποτελεί μια πρωτότυπη πολιτισμική δράση με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αθήνας, και όχι μόνο, για περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα μέσα από πρωτοποριακές εκδηλώσεις.


Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ ως μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ στηρίζει όλες τις δράσεις του Green Design Festival, επιθυμώντας με την σειρά του να μεταδώσει στους πολίτες της Αθήνας την σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος. Το Green Design Festival (www.greendesignfestival.gr) αποτελεί μία υπαίθρια, δωρεάν πολιτισμική πρωτοβουλία που στοχεύει μέσω των νέων τεχνολογιών, της εικόνας και του design, να μετατρέψει την Πλατεία Συντάγματος καθώς και άλλα σημεία της Αθήνας, από τις 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Οκτωβρίου, σε ένα ζωντανό, διαδραστικό χώρο οικολογικών ιδεών και εφαρμογών. Στόχος του φεστιβάλ είναι ν' αφυπνίσει τις συνειδήσεις των πολιτών και να καθοδηγήσει σε νέες, πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, ώστε η πόλη μας και η ζωή μας μέσα σε αυτή να γίνει καλύτερη.


Με αφορμή το Green Design Festival, τo ΑΥΡΑ θα διοργανώσει στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στο ανοικτό αμφιθέατρο του φεστιβάλ, το Show κρουστών «Rhythm is Everything» των Tapmotif, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το Show «Rhythm is Everything» είναι μια διαδραστική εκδήλωση όπου το κοινό θα μπορεί να συμμετάσχει στην χρήση καθημερινών αντικειμένων με εναλλακτικούς τρόπους καθώς και να ακούσει μοναδικούς μουσικούς ήχους τυμπάνων και κρουστών.


Παράλληλα, Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, αναζητώντας συνεχώς «πράσινες» λύσεις, συμμετέχει στην δημιουργία  του πρώτου κάθετου κήπου στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Green Design Festival. Ο κάθετος αυτός κήπος θα ντύσει το παλιό Δημαρχείο της Αθήνας στην οδό Λιοσίων. Οι κάθετοι κήποι αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στο landscape design παγκοσμίως και θεωρούνται από τις πλέον ενδεδειγμένες, καλαίσθητες και πράσινες λύσεις για τις πόλεις, ενώ παράλληλα είναι και μία προσπάθεια δημιουργίας ισορροπίας του αστικού οικοσυστήματος. Με την κίνηση αυτή, Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια κινητοποίησης για τη συμβολή όλων μας στη διαφύλαξη του πρασίνου στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην περαιτέρω διάδοση του μηνύματος για την προστασία του περιβάλλοντος.


Κάθετοι Κήποι – Fact sheet
Πληροφοριακό υλικό για την φιλοσοφία των κάθετων κήπων


Λίγα Λόγια για την καμπάνια ευαισθητοποίησης ΑΥΡΑ, it's so easy being
Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας η Coca-Cola Τρία Έψιλον με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ έχουν εγκαινιάσει εδώ και έξι μήνες το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης «ΑΥΡΑ, It's so easy being green», με απώτερο σκοπό να κατανοήσουμε όλοι την ανάγκη διαφύλαξης του πράσινου στην χώρα μας. Η κεντρική ιδέα της καμπάνιας εστιάζει στις μικρές και απλές ενέργειες που μπορούμε να αναλαμβάνουμε καθημερινά, αλλάζοντας ουσιαστικά τη στάση μας απέναντι στο περιβάλλον.  Στο σχεδιασμό μιας τέτοιας καμπάνιας υπεύθυνης συμπεριφοράς, ώθησε το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ η έλλειψη πρασίνου στα μεγάλα αστικά κέντρα, η γενικότερη περιβαλλοντική μόλυνση και σαφώς η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.


Λίγα Λόγια για την Coca-Cola Τρία Έψιλον και το Περιβάλλον
H Coca-Cola Τρία Έψιλον, έχει ορίσει μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, η οποία εφαρμόζεται μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα αλλά και αυστηρές προδιαγραφές, μεθόδους και ελέγχους βάσει διεθνών προτύπων.  


Ως παραδείγματα αναφέρονται τα εξής:  • Η εταιρία, υλοποιεί προγράμματα που στόχο έχουν τη μείωση του βάρους των υλικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των συσκευασιών. Το 2007 επετεύχθη μείωση του βάρους των PET συσκευασιών των 500 ml. και 1,5 lt. κατά 18% συνολικά.
  • Ο Όμιλος Coca-Cola Hellenic, ανακοίνωσε στα τέλη του Ιανουαρίου  το «Πρόγραμμα μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα» με τη δημιουργία 15 ενεργειακά αποδοτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής σε 12 χώρες όπου δραστηριοποιείται. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επιτύχει τη μείωση πάνω από 20% των ετήσιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Στη χώρα μας το νέο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στο εργοστάσιο της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι, με τη δημιουργία μονάδας συμπαραγωγής θέρμανσης και ηλεκτρισμού που θα παρέχει υψηλής απόδοσης ηλεκτρικής ενέργειας φιλικής προς το περιβάλλον, καθώς και ζεστό & κρύο νερό, ενώ το πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας θα διανέμεται στο Εθνικό δίκτυο.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ