Όραμα και Πράξη για την Coca-Cola Τρία Έψιλον η οποία εξέδωσε για 4η συνεχόμενη χρονιά Ετήσιο Απολογισμό Κοινωνικής Υπευθυνότητας

«Όραμα και Πράξη» είναι ο τίτλος του Απολογισμού Κοινωνικής Υπευθυνότητας 2007 που εξέδωσε η Coca-Cola Τρία Έψιλον στον οποίο αποτυπώνεται μέσα από συγκεκριμένα στοιχεία η δέσμευση της εταιρείας να λειτουργεί με κάθε τρόπο ως «υπεύθυνος πολίτης»: εξοικονομήθηκαν 248 τόνοι ρητίνης και μειώθηκαν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 652 τόνους λόγω της παραγωγής προϊόντων με φιάλες PET μειωμένου βάρους, διατέθηκαν 2 εκ. ευρώ για την ανακούφιση των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας, 400.000 πολίτες-δέκτες των μηνυμάτων του προγράμματος ευαισθητοποίησης «Αποστολή Νερό», είναι κάποια μόνο από τα μετρήσιμα αποτελέσματα δράσεων που περιλαμβάνονται στον Απολογισμό.


Mέσω του Κοινωνικού Απολογισμού αποτυπώνεται ο τρόπος με τον οποίο η εταιρία προσεγγίζει, σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις, την έννοια της Κοινωνικής Υπευθυνότητας ολοένα και περισσότερο. Με συστηματικό τρόπο η Coca-Cola Τρία Έψιλον εφαρμόζει την Κοινωνική Υπευθυνότητα, ως πρακτική διοίκησης, σε τέσσερις κυρίως τομείς.


Για το Περιβάλλον, μέσα στο 2007 επετεύχθη η αύξηση της αναλογίας στερεών αποβλήτων που ανακυκλώνονται σχεδόν κατά 2%, η αύξηση πάνω από 5% της αναλογίας φυσικού αερίου στη παραγωγή ενέργειας των εργοστασίων της Coca-Cola Τρία Έψιλον και έχει δρομολογηθεί επιπλέον τόσο η λειτουργία μονάδας συμπαραγωγής ενέργειας στο Σχηματάρι μέχρι το 2010, όσο και η εγκατάσταση Φωτοβολταικών Συστημάτων, σε δύο μονάδες παραγωγής.


Για την Κοινωνία, προτεραιότητα για το 2007 αποτέλεσε η πολύπλευρη βοήθεια στις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας, που περιελάμβανε χρηματικό ποσό 2 εκατ. ευρώ, 400.000 λίτρα εμφιαλωμένου νερού, αλλά και την ενεργή συνεισφορά 156 εθελοντών.


Παράλληλα, η εταιρεία συνέβαλε στην αντιμετώπιση περισσοτέρων των 15.000 ιατρικών περιστατικών σε 25 απομακρυσμένα νησιά, μέσω του προγράμματός «Ιατρική Απόβαση στα Ελληνικά νησιά», και στην εκπαίδευση πάνω από 25.000 μαθητών και δασκάλων στη σωστή διατροφή και άσκηση, μέσω του προγράμματος «Μέτρο-Ποικιλία-Ισορροπία».


Για την Αγορά, σταθμό για το 2007 αποτέλεσε η απόφαση συμμετοχής στην αυτοδέσμευση της βιομηχανίας τροφίμων (τόσο στη Ελλάδα όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο), μέσω της αναγραφής της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βασικών θρεπτικών στοιχείων στις συσκευασίες των προϊόντων, σε μία προσπάθεια να στηριχθεί η δυνατότητα επιλογής των σχεδόν 10 εκατ. καταναλωτών της Coca-Cola Τρία Έψιλον, για ισορροπημένη διατροφή.


Για το Χώρο Εργασίας, η εταιρεία πέτυχε για 4ο συνεχή χρόνο τον διαχρονικό στόχο για μηδέν θανατηφόρα ατυχήματα, ενώ μείωσε κατά 33% τον αριθμό ατυχημάτων, μέσω του τριπλασιασμού του σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος που εφαρμόζει.


Σημαντικό σταθμό αποτέλεσε και η ένταξη της Κοινωνικής Υπευθυνότητας στην ετήσια ανασκόπηση όλης της Διοικητικής ομάδας της χώρας, πρακτική που σκοπεύει να επεκτείνει το 2008 περιλαμβάνοντάς την στους ετήσιους στόχους των Διευθυντών 1ης Βαθμίδας.


Επιστέγασμα της συστηματικής αυτής προσπάθειας, αποτέλεσε και η έκδοση του Απολογισμού Κοινωνικής Υπευθυνότητας 2007, που για την εταιρεία αποτελεί ένα μέσο ενημέρωσης των Κοινωνικών Εταίρων και εργαλείο ενίσχυσης της διαφάνειας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε φέτος:  • Στη παρουσίαση περισσότερων και πληρέστερων ποσοτικών αποτελεσμάτων, με τον αριθμό των ποσοτικών δεικτών να φτάνουν τους 116 και των δεικτών GRI να είναι διπλάσιοι σε σχέση με το 2006.
  • Στην εφαρμογή και χρήση συνδυασμού διεθνών οδηγιών Κοινωνικής Υπευθυνότητας, όπως το GRI (Global Reporting Initiative), τo AA1000 (Accountability Assurance), το ΕFQM (European Foundation for Quality Management) και το LBG (London Benchmarking Group).
  • Στην ανταπόκριση μέσα από τον Απολογισμό σε ερωτήματα που τέθηκαν από τους Κοινωνικούς μας Εταίρους, μέσα στο 2007.

Ο Κοινωνικός Απολογισμός της Coca-Cola Τρία Έψιλον αντικατοπτρίζει το Όραμα της εταιρείας να αποτελέσει έναν από τους καταλύτες αλλαγής και βελτίωσης της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στην Υπεύθυνη Λειτουργία, και παρουσιάζει τις Πράξεις που το μετουσιώνουν σε πραγματικότητα.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ