Ενίσχυση στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, με την ολοκλήρωση δύο έργων-ορόσημο

Εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων για τους συλλόγους «Αλκυόνη» και «Φλόγα»


Δύο σημαντικά έργα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τις τελευταίες ημέρες, συμβάλλοντας, με την υλοποίησή τους, στην ενίσχυση του τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, με έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και παιδιών που δοκιμάζονται από νεοπλασματική ασθένεια.


Οι δωρεές του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς το Σύλλογο ΑμεΑ Γονέων-Κηδεμόνων «Αλκυόνη» και στη «Φλόγα», Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, πραγματοποιήθηκαν με σκοπό να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων που αγωνίζονται να ενσωματωθούν πλήρως σε μία κοινωνία που τείνει να τους αποκλείει, ή των παιδιών που διεκδικούν το δικαίωμα σε αξιοπρεπή διαβίωση κατά τη θεραπευτική διαδικασία.


Ο νέος ξενώνας της «Αλκυόνης», στη Ναύπακτο, περιλαμβάνει Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης για νέους και ενήλικες ανθρώπους με αναπηρίες, καθώς και Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας όλων των ΑμεΑ της ευρύτερης περιοχής. Το κτίριο εγκαινιάστηκε στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Αναπηρία, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ. Ιερόθεου.


Κατά την ημέρα των εγκαινίων, αλλά και για όλο τον υπόλοιπο μήνα, εκτίθενται στο νέο χώρο του συλλόγου 60 έργα καθηγητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, συμβάλλοντας περαιτέρω στην προσέλκυση επισκεπτών, που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά το σημαντικό έργο της «Αλκυόνης».


Στην τελετή εγκαινίων, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εκπροσώπησε ο Εκτελεστικός Διευθυντής και Γραμματέας της Ελληνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, κ. Επαμεινώνδας Φαρμάκης, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει επιδείξει ιδιαίτερη μέριμνα και χρηματοδοτεί πολλαπλά προγράμματα που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες και, ιδιαίτερα, προγράμματα με παιδιά. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται με υγεία και, υπερασπιζόμενοι αυτό το δικαίωμα, θα πρέπει όλοι να παρέχουμε κάθε δυνατή φροντίδα, υποστήριξη και ενθάρρυνση στα παιδιά με αναπηρία και στις οικογένειές τους, ώστε να διασφαλίσουμε γι αυτά το αναφαίρετο δικαίωμα για ποιότητα ζωής και εκπαίδευσης. Η «Αλκυόνη» είναι ταγμένη σε αυτό το σκοπό και, γι' αυτό το λόγο, είναι χαρά μας να συμπορευόμαστε σε αυτή τη γεμάτη προκλήσεις, αλλά και ηθική ικανοποίηση, διαδρομή».


Η «Αλκυόνη» ιδρύθηκε το 2003 από γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες, με σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των παιδιών και των ενηλίκων με ειδικές ανάγκες που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή. Ο Σύλλογος ολοκλήρωσε την καταγραφή των ατόμων με ειδικές ανάγκες της περιοχής, διοργανώνει ετήσιο επιστημονικό σεμινάριο σχετικά με άτομα με αναπηρία, εκθέσεις, εκδηλώσεις και εργαστήρια καλών τεχνών και θεάτρου για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες της περιοχής.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δωρεά είναι διαθέσιμες και στον Iστοχώρο:
http://www.snf.org/Default.aspx?ID=171&PID=382&itemType=grants&grantID=2154


Μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία, αυτή της «Φλόγας», Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, απέδωσε καρπούς, με την πρόσφατη διοργάνωση της τελετής εγκαινίων για την επέκταση του ξενώνα του συλλόγου, στο κέντρο της Αθήνας.


Η δωρεά στη «Φλόγα» περιλαμβάνει την αγορά δύο εκ των επτά νέων διαμερισμάτων του ξενώνα, που αποκτήθηκαν με σκοπό αυτός να στεγάσει 30 παιδιά που δοκιμάζονται από νεοπλασματική ασθένεια, καθώς και τις οικογένειές τους, για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπευτική διαδικασία. Ο ξενώνας βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας και η φιλοξενία προσφέρεται δωρεάν σε οικογένειες από όλη την χώρα.


Οι νέοι χώροι της «Φλόγας» εγκαινιάστηκαν με μία συγκινητική τελετή, από τη Γενική Γραμματέα Πρόνοιας, κυρία Μαρία Τροχάνη, στις 8 Δεκεμβρίου, παρουσία πλήθους φίλων του συλλόγου.


Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εκπροσώπησε ο κ. Πέτρος Αγγελάκος, Σύμβουλος Διοικητικής Λειτουργίας, που δήλωσε σχετικά: «Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», θα ήθελα να μεταφέρω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις υπηρεσίες που προσφέρει η «Φλόγα» στην κοινωνία μας, καθώς επίσης και μία μεγάλη ευχή για κουράγιο και συνέχιση με τον ίδιο ζήλο. Η επέκταση του ξενώνα ελπίζουμε πως θα συμβάλει καίρια στην ανακούφιση των παιδιών και των δοκιμαζόμενων οικογενειών τους».


Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από γονείς, των οποίων τα παιδιά πάσχουν από νεοπλασματική ασθένεια. Ο Σύλλογος παρέχει πολύπλευρες υπηρεσίες, όπως συμπαράσταση στους γονείς κατά τη φάση της διάγνωσης, οικονομική βοήθεια στις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, χρηματοδότηση για ιατρικές εξετάσεις τις οποίες δεν καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, συμμετοχή στην προμήθεια ιατρικού και άλλου εξοπλισμού για τη βελτίωση των χώρων νοσηλείας στα κρατικά νοσοκομεία, κ.ά. Ο ξενώνας «Φλόγα» λειτουργεί από το 2002 και παρέχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες, προκειμένου τα παιδιά να συνεχίζουν τη ζωή τους όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δωρεά είναι διαθέσιμες και στον Iστοχώρο:
http://www.snf.org/Default.aspx?ID=171&PID=382&itemType=grants&grantID=2051


Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, ο οποίος αναλαμβάνει δραστηριότητες σε τέσσερις, κυρίως, τομείς: κοινωνική πρόνοια, παιδεία, υγεία, τέχνες και πολιτισμό, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος σε προσπάθειες οι οποίες αφορούν τα λιγότερο προνομιούχα στρώματα του πληθυσμού, με έμφαση σε προγράμματα που αφορούν παιδιά και ηλικιωμένους.


Πραγματοποιεί, επίσης, δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο και υποστηρίζει επίλεκτα προγράμματα, αρκετά από τα οποία προάγουν, διατηρούν και συντηρούν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση. Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει εγκρίνει τη διάθεση ποσού USD 361.254.582, με 1.647 δωρεές σε 86 κράτη ανά τον κόσμο, σε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποτελείται από τους: Φίλιππο Νιάρχο – Πρόεδρο, Σπύρο Νιάρχο – Πρόεδρο, Ανδρέα Δρακόπουλο – Πρόεδρο, Donald Harrison, Kurt Arnold, Jeffrey Brinck. Στην Ελλάδα έχει συσταθεί Συμβουλευτική Επιτροπή, που έχει ως σκοπό της να ερευνά όλο τον ελλαδικό χώρο και να προτείνει προς χρηματοδότηση μη κερδοσκοπικούς φορείς.


Η Συμβουλευτική Επιτροπή, της οποίας Επίτιμος Πρόεδρος είναι ο κύριος Κωνσταντίνος Δρακόπουλος, αποτελείται από τους: Γιώργο Αγουρίδη – Πρόεδρο, Ευτύχιο Βορίδη, Γεράσιμο Γιαννόπουλο, Κωνσταντίνο Ιορδανίδη, Παναγιώτη Κουλουβάρη, ?δωνι Κύρου, ?ννα Πουσκούρη-Reiche, Πρωτοπρεσβύτερο Θωμά Συνοδινό, Ελένη Τριανταφυλλίδη. Στην Ελλάδα, Εκτελεστικός Διευθυντής και Γραμματέας της Ελληνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής είναι ο Επαμεινώνδας Φαρμάκης.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ