Βραβεία περιβαλλοντικής ευαισθησίας Οικόπολις 2009

Πρόσκληση για την υποβολή Υποψηφιοτήτων


Το ECOCITY ανακοίνωσε την πέμπτη ετήσια διοργάνωση των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2009 για ενέργειες και έργα που υλοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους και είχαν προσανατολισμό την προστασία του Περιβάλλοντος.


Συμμετοχές για τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2009 μπορούν να κατατεθούν μέχρι την 31η Μαρτίου 2009 και η απονομή προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί, όπως καθιερώθηκε, κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, στη περίοδο που εορτάζεται διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.


Σκοπός των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2009 είναι η κινητοποίηση για την ανάληψη και στήριξη δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η καλλιέργεια συνθηκών ευγενούς άμιλλας και ευαισθησίας από όλους όσους εμπλέκονται στην προστασία και την ανάπτυξή του.


Τα βραβεία περιλαμβάνουν 5 τομείς οι οποίοι είναι:  • Βραβεία Επιχειρήσεων (βιομηχανικές, εμπορικές, προσφοράς υπηρεσιών, κ.ά.)
  • Βραβεία Επιστήμης
  • Βραβεία Κρατικών Οργανισμών και Υπηρεσιών
  • Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Νομαρχίες, Δήμοι, Κοινότητες, Οργανισμοί)
  • Βραβεία Μέσων Ενημέρωσης

Κάθε τομέας περιλαμβάνει 3-6 κατηγορίες και οι διακρίσεις που θα απονεμηθούν θα είναι συνολικά 21.


Οι υποψήφιοι υποβάλλουν τον φάκελο με το έργο τους και κρίνονται από την Επιτροπή Αξιολόγησης των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2009 η οποία απαρτίζεται από έγκριτες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, της Πολιτείας, της Επιστημονικής Κοινότητας και των Μέσων  Ενημέρωσης για τις αντίστοιχες κατηγορίες. Για τη συμμετοχή πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση του διαγωνισμού που πρέπει να σταλεί έως το τέλος Φεβρουαρίου 2009, ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν στα γραφεία του ECOCITY ολοκληρωμένο φάκελο υποψηφιότητας με το απαραίτητο υλικό που τεκμηριώνει το περιβαλλοντικό έργο που υποβαλεται. Στην Τελετή Βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο ανακοινώνονται οι νικητές.


Ο θεσμός των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ εδραιώθηκε από τον εθελοντικό οργανισμό ECOCITY, με στόχο την επιβράβευση καλών ενεργειών, καθώς και την παρακίνηση για τη προστασία του περιβάλλοντος στη χώρα μας. Η υποδοχή  και η ανάπτυξή του διαγωνισμού συνεχίζει να προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον της Επιστημονικής Κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Επιχειρηματικού χώρου, των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων.


Το Πλάνο της Διοργάνωσης και ο Χορηγικός Σχεδιασμός των Βραβείων θα είναι και φέτος προσφορά της εταιρίας PARTNERS Δημόσιες Σχέσεις, ενώ όλη η υποστήριξη της διοργάνωσης γίνεται με συνεισφορά εθελοντών.  • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον διαδικτυακό τόπο www.ecocity.gr για περισσότερες πληροφορίες.
  • Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν στείλουν με E-mail στο infoecocity.gr ή να καλέσουν τον κ. Πάνο Διαμαντή, στο τηλέφωνο 210 619 6757.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ