Κινητό Κέντρο Ανακύκλωσης ΑΒ

Η AB πάντα ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά θέματα έχει αναπτύξει μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Όλα αυτά τα χρόνια, η ΑΒ έχει επιδείξει ένα συνεχές και με συνέπεια έργο που αποδεικνύεται έμπρακτα μέσα από τα εντυπωσιακά νούμερα Ανακύκλωσης. Τα τελευταία χρόνια μόνο (1 Ιανουαρίου 2005 – 31 Δεκεμβρίου 2008), στα Κέντρα Ανακύκλωσης ΑΒ ανακτήθηκαν συνολικά 38.814.625 συσκευασίες που αντιστοιχούν σε 21.506.505 κιλά συσκευασιών. Για το 2009 συγκεκριμένα, έχει θέσει ως πρωταρχικό περιβαλλοντικό στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και λειτουργία των 38 υπαρχόντων Κέντρων Ανακύκλωσης αλλά και την υποστήριξη ενός Κινητού Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης – γεγονός που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά για το χώρο του λιανικού εμπορίου. Το Κινητό Κέντρο Ανακύκλωσης θα περιοδεύσει σε 18 πόλεις ανά την Ελλάδα ενημερώνοντας τους πολίτες στην πράξη για τα οφέλη της Ανακύκλωσης.

Το Κινητό Κέντρο θα βρίσκεται στο parking των καταστημάτων ΑΒ, θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο ενώ τις πρωινές ώρες (10:00-14:00) θα υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό που θα ενημερώνει και θα απαντά σε ερωτήσεις των επισκεπτών όσον αφορά τα οφέλη της ανακύκλωσης και τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου. Πρώτος σταθμός η Κομοτηνή όπου θα παραμείνει από 31 Ιανουαρίου μέχρι 11Φεβρουαρίου 2009. Επόμενοι σταθμοί οι Δράμα, Σέρρες, Κατερίνη, Βέροια, Πτολεμαϊδα, Φλώρινα, Ιωάννινα, ?ρτα, Αίγιο, Πύργος, Σπάρτη, ?ργος, Κόρινθος, Θήβα, Λαμία, Ηράκλειο και τελευταίος σταθμός τα Χανιά (3-24 Δεκεμβρίου 09).

Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επιστρέφουν τις άδειες μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες παίρνοντας εκπτωτικό αντίτιμο καθώς να ανακυκλώνουν κινητά τηλέφωνα και μπαταρίες. Την έκπτωση αυτή οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα είτε να την εξαργυρώνουν είτε να τη δωρίζουν υπέρ του Χαμόγελου του Παιδιού. Η ΑΒ με τη σειρά της, για κάθε συσκευασία που θα ανακυκλωθεί μέσα στο χρόνο, στις 18 πόλεις, θα συνεισφέρει κατά ένα σημαντικό ποσό στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία για την αγορά ενός σύγχρονου υπερηχοτομογράφου 3D/4D μαστογραφικού ελέγχου άνευ ακτινοβολίας.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ