Η Amita υποστηρίζει την εικαστική έκθεση «Heartscapes» του MDA Ελλάς

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον με την Amita ήταν ο μεγάλος χορηγός της διεθνούς έκθεσης «Heartscapes» έργων τέχνης ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις. Η έκθεση έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009.


Η εξαιρετική αυτή έκθεση σηματοδότησε τη λήξη του 2ου διεθνούς συνεδρίου Heartsongs, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με πρωτοβουλία του σωματίου MDA Ελλάς και με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ αντιπροσωπευτικών ομάδων από 7 διαφορετικές χώρες, για την ανακουφιστική φροντίδα παιδιών με Νευρομυϊκές παθήσεις.


Την εκδήλωση των εγκαινίων, όπου παράλληλα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του συνεδρίου, τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού χώρου, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάστηκε ένας μοναδικός ομαδικός πίνακας ζωγραφικής, τον οποίο δημιούργησε μια ομάδα εφήβων που πάσχει από Νευρομυϊκές παθήσεις σε συνεργασία με μαθητές ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων, υπό τη καθοδήγηση του καταξιωμένου εικαστικού κ. Παύλου Σαμίου.


Η εικαστική έκθεση «Heartscapes» εντάσσετε στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος «Heartsongs Project» και στοχεύει στη δημιουργική ανάπτυξη ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ενώ παράλληλα αποτελεί μέρος της συνεργασίας του σωματείου MDA Ελλάς με το Bioethics Institute του Πανεπιστημίου John Hopkins.


Η στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις στόχους της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Coca-Cola Τρία Έψιλον και σε αυτό το πλαίσιο εξελίσσεται η συνεργασία από το 2000 με το σωματείο MDA Ελλάς. Η εταιρεία με την Amita, στηρίζει ενεργά τις δράσεις και του καλλιτεχνικού εργαστηρίου, που δημιούργησε το σωματείο, από το 2004.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ