Coca-Cola Τρία Eψιλον: Πρώτη θέση στο Διαγωνισμό Best Workplaces 2009

Βραβείο για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον ανάμεσα στις μεγάλες επιχειρήσεις


Πρώτη αναδείχθηκε η Coca-Cola Τρία Έψιλον στη κατηγορία των μεγάλων εταιρειών με περισσότερους από 250 εργαζόμενους, στον ετήσιο διαγωνισμό Best Workplaces. Τον διαγωνισμό διοργάνωσε, για 7η συνεχή χρονιά, το Great Place to Work? Institute Hellas με την ακαδημαϊκή συνδρομή του ALBA Graduate Business School.


Η αξιολόγηση των εταιρειών βασίσθηκε σε δύο παραμέτρους: κατά τα δύο τρίτα στη γνώμη των ίδιων των εργαζόμενων σε κάθε εταιρεία οι οποίοι, στο πλαίσιο του διαγωνισμού, αποτίμησαν το εργασιακό τους περιβάλλον με τη συμπλήρωση σχετικών ερωτηματολογίων και κατά το ένα τρίτο στις πρακτικές που εφαρμόζει η κάθε εταιρεία σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού.


Στο πλαίσιο αυτό, η θετική ανταπόκριση των εργαζομένων της Coca- Cola Τρία Έψιλον έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς αποδεικνύει την ικανοποίηση του για τις πρακτικές που ακολουθεί η εταιρεία με απόλυτη συνέπεια και προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στη βράβευση.


«Η πρωτιά αυτή μας γεμίζει ιδιαίτερη υπερηφάνεια γιατί επιβραβεύει την εργασιακή κουλτούρα της εταιρείας μας και την πολυετή προσπάθεια τόσο της διοίκησης όσο και των 2.430 εργαζομένων στην Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο εργασιακό περιβάλλον, ασφαλές και ευχάριστο, με ίσες ευκαιρίες για όλους, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των εργαζομένων και την επιβράβευσή της προσπάθειας αλλά και των εξαιρετικών ιδεών», αναφέρει ο κ. Δημήτρης Βιδάκης, Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον.


«Το πλέον σημαντικό και ενθαρρυντικό για τη συνέχιση και εντατικοποίηση αυτής της προσπάθειας είναι ότι η αξιολόγηση που είχε ως αποτέλεσμα αυτή τη διάκριση, έγινε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, που αποτελούν τη ψυχή της Εταιρείας».


Με στόχο τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος ασφαλούς και δίκαιου το οποίο στοχεύει στη συμμετοχή και ανάπτυξη των εργαζομένων, η Coca-Cola Τρία Έψιλον:  • Έχει λάβει πιστοποίηση όλων των εγκαταστάσεων της κατά OHSAS 18001 για την Υγεία και Ασφάλεια στο Χώρο Εργασίας.

  • Σχεδιάζει και εφαρμόζει εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και πλάνα ανάπτυξης των εργαζομένων. Απόδειξη των πόρων και του χρόνου που αφιερώνει στην ανάπτυξη – ενδυνάμωση του ανθρωπίνου δυναμικού της η Εταιρεία αποτελούν οι 42.810 ώρες εκπαίδευσης που πραγματοποίησε το 2008.

  • Προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους μέσω του προγράμματος «Προσωπική Πρωτοβουλία για την Καριέρα», όπου δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους μας να επιδιώξουν το επόμενο βήμα για τη καριέρα τους.

  • Επιβραβεύει τις ιδέες των εργαζομένων που βασίζονται στην καινοτομία, στην εξοικονόμηση ή/και διαφορετική διαχείριση κόστους και στη προώθηση της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, με το πρόγραμμα «Extra Mile».

  • Ανταμείβει έμπρακτα τις προσπάθειες των εργαζομένων της.

  • Ενθαρρύνει την εθελοντική δράση των εργαζομένων της με την ηθική και πρακτική ενίσχυση της ομάδας «ʼλυσος».

«Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέσα από τη διαδικασίες του διαγωνισμού, ανέδειξαν το πρότυπο εργασιακό περιβάλλον της Coca-Cola Τρία Έψιλον», τόνισε η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Εταιρείας, κυρία Β. Μπουζούκη. «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί με το βραβείο του Best Workplaces, επιβεβαιώνεται η ορθότητα των επιλογών μας να επενδύουμε στους Ανθρώπους μας. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις διεθνείς εξελίξεις προκειμένου να εφαρμόζουμε ακόμα πιο αναβαθμισμένες πρακτικές, με την ίδια συνέπεια και αφοσίωση που διαπνέει τη δράση μας για τον τομέα των Ανθρωπίνων Πόρων».


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ