Διάκριση της Coca-Cola Τρία Έψιλον για τον Απολογισμό Κοινωνικής Υπευθυνότητας

Το 1ο βραβείο «Καλύτερου Απολογισμού ΕΚΕ» στο Συνέδριο «CEO & CSR 2009 Money Conference 2009 – Επιχειρήσεις και Κράτος σφυρηλατούν το Πράσινο New Deal»

Το βραβείο «Καλύτερος Απολογισμός ΕΚΕ» απονεμήθηκε στην Coca-Cola Τρία Έψιλον στο πλαίσιο του Συνεδρίου «CEO & CSR 2009 Money Conference 2009 – Επιχειρήσεις και Κράτος σφυρηλατούν το Πράσινο New Deal», που διοργάνωσε η Money Conferences, για 3η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τη EuroCharity, στο Athenaeum InterContinental την Πέμπτη, 7 Μαΐου 2009.

Η διάκριση της εταιρείας αποτελεί την επίσημη αναγνώριση της ειλικρινούς και υποδειγματικής πολιτικής της να ενημερώσει τους Κοινωνικούς Εταίρους της για τις δράσεις της Εταιρικής Υπευθυνότητας που αναλαμβάνει σε όλους τους τομείς δραστηριοποίηση της. Στον Κοινωνικό Απολογισμό 2007 «Όραμα και Πράξη» δίνεται έμφαση στην ισορροπημένη παρουσίαση όλων των τομέων Κοινωνικής Υπευθυνότητας, στη παρουσίαση περισσότερων και πληρέστερων ποσοτικών αποτελεσμάτων, στην εφαρμογή και χρήση διεθνών οδηγιών Κοινωνικής Υπευθυνότητας, όπως το GRI, το ΑΑ1000, το EFQM και το LBG. Επίσης, μέσα από το έντυπο, διαφαίνεται η διάδραση της Coca-Cola Τρία Έψιλον με τους κοινωνικούς εταίρους και η ανταπόκριση σε ερωτήματα που έθεσαν οι ίδιοι μέσα στο 2007.

Τη βράβευση της Coca-Cola Τρία Έψιλον παρακολούθησε πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων από την πολιτική, επιχειρηματική και επιστημονική κοινότητα. Το βραβείο παρέλαβε η κυρία Σίσσυ Ηλιοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Coca-Cola Τρία Έψιλον η οποία δήλωσε «Η διάκριση αυτή μας δίνει ιδιαίτερη χαρά μιας και επιβραβεύει την προσπάθεια πολλών ετών ώστε να επιτύχουμε τη δημιουργία ενός Κοινωνικού Απολογισμού πολύ υψηλού επιπέδου.

Η εταιρία μας ξεκίνησε να εκδίδει Κοινωνικούς Απολογισμούς από το 2002 και όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε χρόνο με το χρόνο να εξελίσσουμε την ποιότητα και την πληρότητα τους. Ο Κοινωνικός Απολογισμός αποτελεί πλέον για την Coca-Cola Τρία Έψιλον ένα ουσιαστικό εργαλείο διαλόγου με τους κοινωνικούς μας εταίρους και παρουσίασης όχι μόνο των πρακτικών και προγραμμάτων που υλοποιούμε αλλά και της προόδου βάσει των τεθέντων στόχων και των περιοχών προς βελτίωση στους 4 άξονες της Εταιρικής μας Υπευθυνότητας. Το υψηλό επίπεδο στο οποίο έχουμε καταφέρει να φτάσουμε τον Κοινωνικό μας Απολογισμό μας γεμίζει με υπερηφάνεια αλλά και με ισχυρό αίσθημα υπευθυνότητας όχι μόνο για να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο αλλά και να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά».

Το βραβείο «Καλύτερος Απολογισμός ΕΚΕ» έρχεται σε συνέχεια πρόσφατων διακρίσεων στους θεσμούς CR Index και Best Workplaces 2009, όπου η Coca-Cola Τρία Έψιλον κατέλαβε την πρώτη θέση. Η εταιρεία αναπτύσσει συστηματικά δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πρότυπου εργασιακού περιβάλλοντος, στη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στην υπεύθυνη λειτουργία της αγοράς και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιούνται οι μονάδες της.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ